Relaties: Familie – Blood Is Thicker Than Water?

 

Wat is familie? Wie zie jij als je familieleden?

Vroeger, en dan heb ik het over zo’n 10 jaar geleden zou ik deze vragen beantwoord hebben als: ‘Wat een rare vraag. Je weet toch wat een familie is? Mijn familieleden zijn natuurlijk mijn ouders, hun broers en zussen, mijn broers en zussen, nichten, neven etc.

Nu.. GUUUUURRRRRLLLLL! 😒 Nu beantwoord ik die vragen heel anders. Familie zijn de mensen die oprecht interesse in mijn gestelheid tonen in goede en slechte tijden. Familie zijn de mensen die er zijn voor een traan  en een lach. Familie zijn de mensen die iets voor mij doen omdat ze dit vanuit hun hart willen en er niks voor terug verwachten. Familie hoeft voor mij dus niet biologisch te zijn.

Dit is 1 van de redenen waarom ik zeg dat ik geen vrienden heb. Als ik echt cool met je ben en we kunnen van alles bespreken, je kent  mijn mensen, ik ken jou mensen nou dan gaat het al dieper dan ‘vriendschap’. Mensen waarmee ik echt close close ben en geen biologische band mee heb, zie ik als mijn familie. Tuurlijk zou ik altijd een loyaliteit hebben aan mijn biologische familie. Dat wil niet zeggen dat ik in elke situatie voor mijn biologische familie zou kiezen. Zij hebben mij al vaker laten zien dat zij onze relatie niet zo belangrijk vinden als mij.

Ik begrijp heel goed dat niet iedereen denk zoals ik. Wat ik super belangrijk vind, kan een andere onder aan zijn prioriteiten lijst hebben staan. Zelf ben ik het type die graag wil weten hoe het gaat met de mensen waar ik van hou. Ik zal je dan ook bellen/ berichtjes sturen om je te laten weten dat ik aan je denk. Het zijn dan niet per sé de ‘hey hoe gaat het’ berichten maar als ik je tag op Instagram of Facebook moet je weten dat ik aan je denk. Het kan mij dan ook erg frustreren wanneer iemand zegt om mij te geven/ van mij te houden maar alleen contact zoekt wanneer hij/ zij iets nodig heeft. Dan kan je echt schuiven hoor. Zal je ook zeker duidelijk maken dat ik niet op small talk zit te wachten. Zeg gewoon wat je wil en dan kunnen we weer verder met ons leven.

Hoe ver ik zou gaan voor iemand is afhankelijk van onze band en relatie. Voor mijn familie, mijn mensen zou ik vrijwel alles doen. Ik zeg altijd ik kan niet iets voor een ander doen als ik het niet voor mezelf kan doen. Ik ga niet zomaar een Gucci schoen voor je kopen als ik dat niet voor mezelf kan doen. Ik ben nog steeds de belangrijkste persoon in mijn leven en moet voor mezelf zorgen zo wel fysiek als mentaal.

Familieleden zijn voor mij de mensen die ik graag in de toekomst zou willen blijven zien en spreken. Ongeacht of we een bloedband hebben. ❤

 

Until the next one..

💋💋💋

2 thoughts on “Relaties: Familie – Blood Is Thicker Than Water?”

  1. Pingback: Liefdesbang - Je Niet Durven Binden - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *