Wanneer ga ik mezelf serieus nemen?

Soms heb ik een serieuze slap in the face nodig. Ik heb mijn momenten waarop ik super focus heb en helemaal op ga in wat ik doe. Dan heb ik weer momenten waarop ik alleen maar praat over doelen bereiken en niet handel en toch verwacht dat er positieve veranderingen plaats gaan vinden.

Yup, super realistisch.

Ik begin steeds meer in te zien maar ook zeker te ervaren hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben. Echte vrienden, liefdevolle familieleden en behulpzame kennissen zijn hier een voorbeeld van. Als wij vrienden zijn wil ik jou zien winnen. Ik wil dat jij het hoogte van het hoogste bereikt. Je grootste cheerleader zal ik dan ook zijn. Ik zie ‘t zo, als het goed gaat met jou, gaat het goed met mij. Niet omdat ik er door jou financieel op vooruit ga maar omdat ik kracht krijg van jouw positiviteit en goede energie.

Wat ik geef, zie ik ook graag terug. Is grappig want voorheen zou ik zeggen: “Wat ik geeft VERWACHT ik terug”. Ik heb meerdere malen op een keiharde manier moeten leren dat niet iedereen zoals ik denkt. Dat de verwachtingen die ik heb van een relatie een totaal andere verwachting is bij de ander.

Om die reden kan ik mensen die mij vertellen wat ik niet wil horen erg waarderen. Mensen die eerlijk zijn ook als zij weten dat ze jou met die eerlijkheid kunen kwetsen.

Laatst stelde een vriendin mij de vraag wanneer ik mezelf serieus zou gaan nemen? Die vraag voelde ik tot in mijn botten. Ik dacht inderdaad, waar ben ik mee bezig? De mensen om mij heen zien iets in mij wat ik zelf nog niet kan zien. Zij zien een succesvolle dame vol enthousiasme en motivatie om haar doelen te bereiken. Waardoor zie ik dit zelf dan niet? Als je het mij vraagt kan ik je precies vertellen wat ik wil en welke stappen ik ga nemen. Zodra er een tegenslag is begin ik te twijfelen. Niet alleen aan mezelf maar ook aan het hele proces.

Dit is een gedachte patroon dat ik dien te doorbreken. Een tegenslag is niet het einde van de wereld en dat weet ik ook. En toch.. Ik heb een hele hoop om over na te denken dus dit is zeker niet het laatste dat jullie over dit onderwerp zullen lezen.

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *