Communicatie is de sleutel..

 

Weet niet hoe het met de rest van de wereld zit maar soms denk ik dat ik ergens goed in ben en blijkt gewoon dat ik de enige ben die dat denkt 😅.

Sinds ik het me kan herinneren ben ik de coach van broers, zussen, neven, nichten en noem maar op. Je zou dan verwachten dat ik als coach goed kan luisteren en duidelijk kan communiceren toch? Wanneer ik een ander adviseer  kan ik vrij goed luisteren en communiceren. Maar wanneer het mijn tijd is om mijn boodschap duidelijk over te brengen.. Ben niet het type dat graag over mijn gevoelens en gedachten praat en al helemaal niet met iedereen. Heb wel gemerkt dat dit voor vervelende situaties kan zorgen omdat niemand weet wat ik ECHT denk of voel.

Ik werk er dus aan om mijn  gevoelens en gedachten duidelijker te uiten  en daar komt ook een deel eerlijkheid bij kijken. Als mij gevraagd wordt hoe het gaat zeg ik 9 van de 10 keer goed terwijl het misschien 5 van de 10 keer goed gaat. Ik heb zo iets van als ik zeg dat het niet goed gaat, wil iedereen meer details en wil niet over mezelf  Wil niet overkomen als een zeurkous..  Maar dan verwacht ik wel dat er rekening met mij wordt gehouden en raakt ik geïrriteerd wanneer dat niet gebeurd. Ben echt gestoord 😀🤦🏾‍♀️. Wie herkent zichzelf hierin?

Communicatie is iets waar ik aan moet werken. Ik dacht een tijd dat ik duidelijk communiceerde tot ik er achter kwam dat ik cruciale punten niet aan gaf. Een simpele : ‘Ik voel me niet goed ‘ is bijvoorbeeld in mijn geval: ‘ Mentaal ben ik niet top fit en dat heeft dan weer invloed om mijn fysieke gesteldheid. Ik ben moe, onrustig, besluiteloos, neerslachtig en kan mijzelf nergens toe zetten’. Tja.. hoe kan ik van iemand verwachten dat allemaal uit een simpele ‘ik voel me niet goed’ te halen? Dat gaat gewoon niet. Ben wel steeds bewuster bezig met duidelijker communiceren. Vind het best moeilijk want kan ook echt bot overkomen terwijl ik het niet zo bedoel.

Dus als jullie tips voor mij hebben wat betreft communicatie of een goeie coach kennen. Holla at ya girl!

Until the next one…

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *