Intuïtie: luisteren naar jouw gevoel.

 

Intuïtie kan worden omschreven als een “ingeving”, een vorm van “direct weten” zonder dat men dit beredeneerd.

Bron: Wikipedia 

Wij realiseren ons vaak niet dat veel antwoorden al bij onszelf liggen. Niet om heel zweverig over te komen, maar uit eigen ervaring heb ik meerder malen gezien dat mijn eerste gevoel of mijn eerste indruk van iemand klopte.

Het gevoel is een eeuwenoude graadmeter voor de mens bij het helpen beslissingen te nemen. Soms weet je gewoon dat je ja of nee moet zeggen zonder daar een gegronde reden voor te hebben. Je voelt het aan je water. Er zijn ook genoeg gezegde en spreekwoorden die bevestigen dat het vaak slim is om naar je gevoel te luisteren. Denk maar aan ‘het is te mooi om waar te zijn’. Hoe weet je dat? Doordat je gevoel zegt dat iets niet klopt!

Ik begrijp ook wel dat niet iedereen ‘in touch’ is met zijn of haar gevoel. Of het iets is om aan te leren weet ik zelf ook niet. Wel vind ik dat je kan leren bewuster te zijn over jezelf en je omgeving. Als je net zo als ik niet in toeval gelooft maar dat alles met een reden gebeurt, kan je bewuster scenarios uit het verleden analyseren. Zelf ben ik al van kleins af aan erg gevoelig en merkte ik al gauw wanneer iets niet klopte. Dat wil niet zeggen dat ik altijd naar dit gevoel luisterde. Naiviteit speelde een grote rol daarin. Altijd het goede in de mens willen zien ook al toonde zij mij wat anders. Ook in liefdes- en vriendschappelijke relaties. Wat ook wel als ‘red vlag’ wordt beschreven, zie ik ook als intuïtie. Je date iemand en merkt dat je je niet helemaal op je gemak voelt bij hem/ haar. Dat is waarschijnlijk je intuïtie die je waarschuwt om op te letten.

Ik kan nog wel even doorgaan maar denk dat jullie mijn punt wel begrijpen. Je intuïtie is er niet voor niks. Zelf werk ik er nu aan om meer naar mijn gevoel te luisteren en raadt een ieder aan dit ook te doen. Het leven is niet zo moeilijk, wij maken het moeilijk.

Voel me echt een filosoof nu..

Hieronder nog de bijbehorende Youtube video:

 

Until the next one…

💋💋💋

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.