Relaties: Vriendschappen en hoe nep ze kunnen zijn

 

Mijn standaard zin is; ‘ ik heb geen vrienden’.

Niet dat ik net als Drake niet geinteresseerd ben in nieuwe mensen leren kennen maar ik heb nogal hoge verwachtingen gehad van de mensen waar ik mee omging. En we weten allemaal waar verwachingen op uitlopen.. TELEURSTELLING!

Kijk ik zal de eerste zijn die toegeeft niet altijd een goeie vriendin te zijn. Ik zal serieus mijn best doen om er voor je te zijn wanneer ik zie dat je het moeilijk hebt. Maar op het moment dat het leven je toe lacht heb ik zoiets van mijn werk hier is gedaan omdat het goed met je gaat toch. Kwam er pas laatst achter dat ik zo handel hoor. En niet dat ik geen moment aan je zal denken maar ben ook nog eens een extreme uitsteller (ik werk er aan jongens) dus alles wat even kan wachten, laat ik ook wachten. Denk ook op de meest random momenten aan mensen en dan wil ik ze bellen ofzo maar zie dan dat het 2.00 uur in de nacht is en zeg dan tegen mezelf; ‘ ow ik bel morgen’ en die morgen wordt waarschijnlijk een week, maand of jaar later. Alles is mogelijk bij mij.

Maar even terug naar de titel. Denk dat iedereen wel op een gegeven moment in zijn of haar leven een openbaring krijgt over hoe nep je vrienden kunnen zijn. Nep in hoe zij jou zien. Nep in hun gevoelens naar jou. Nep in hun mening over jou. Pfff.. they fake like a Kardashian butt.

En het ergste vind ik wanneer jij zo iets heb van dit is mijn ride or die friend toch. Zo had ik een mattie. We waren sinds onze vroeg tienerjaren bevriend en werden steeds closer door de jaren heen. Iedereen in mijn familie kende hem en ik kende zijn mensen. Vaak werd er gedacht dat we een relatie hadden maar dat was niet zo. We konden het serieus gewoon goed met elkaar vinden. Oké, fast forward naar 2012. Meneer kreeg een nieuwe vriendin en ik dacht leuke meid maar merkte dat ze een beetje afstandelijk was. Later begreep ik dat ze niet blij was met de relatie die ik met haar vriend had. Toen zei ik hem nog van hey kill, je hoeft niet met mij oud te worden. Dat is jou vrouwtje en ik zal uit respect voor jullie relatie een stap naar achter doen. Zelfs als je geen contact meer wil zal ik dat moeten accepeteren maar geeft me even een heads up. Dat waren natuurlijk niet mijn exacte woorden maar je begrijpt wat ik bedoel. Deze kerel zei gewoon nee joh ze moet schuiven want we zijn matties. Oke duidelijk toch?!

Wanneer ik je zeg dat mijn hart gebroken was toen ik dat zelfde jaar in het ziekenhuis lag dood te gaan en hij in geen velden of wegen te bekennen was. WOW! Eerst was ik verbaasd want we hadden die week eigenlijk afgesproken en had hem een bericht gestuurd dat ik ziek was en ‘t niet zou redden maar kreeg geen reactie. Het was een heftige periode in het ziekenhuis en toch dacht ik aan hem en of het wel goed ging omdat ik niks van hem had gehoord. Die verbazing werd teleurstelling en de teleurstelling werd boosheid. Hoezo kon hij niet op mijn berichten reageren? Ik had wel dood kunnen zijn!

Maar eindstand heb ik het los moeten laten want het maakte me gek. Ik bedacht me later dat ik niet wist wat er bij hem speelde die periode en ik hem daarom niet mocht veroordelen. Vergeven was het enige dat IK kon doen. Ik zou waarschijnlijk toch nooit antwoord om mijn WAAROM vraag krijgen. Jaren later kwam ik hem nog wel tegen en als je wil weten hoe dat afliep check dan de video hieronder.

https://youtu.be/1LHeiypxThw

 

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published.