Mentor Program Schipholgroup: Het begin

Ruim een jaar geleden was ik wanhopig op zoek naar werk. Na veel afwijzingen had ik een beetje de hoop opgegeven en toen was daar Emma at Work.

Ik kwam bij Emma at Work terecht door op Google de zoekterm: ‘werk voor chronisch zieke’ in te toetsen. No jokes. Was dan ook super verbaasd dat ik een hit kreeg en zo Emma at Work vond. Na mij in te hebben geschreven merkte ik dat zij erg serieus waren. Zij zijn erg betrokken en proberen een zo goed mogelijk profielschets te maken om je op de juiste plek terecht te laten komen.

Maanden later werd mij gevraagd mee te doen aan het Mentor Program Schipholgroup. Wist niet wat ik ervan kon verwachten. Ik was immers op zoek naar werk in de pedagogiek en Schiphol leek daar ver van af te staan.

Veel overtuiging was niet nodig nadat ik hoorde dat ik aan een mentor gekoppeld zou worden om aan mijn doel(en) te werken. Wat het doel zou worden mocht ik zelf weten maar in mijn achterhoofd was mijn doel natuurlijk werk te vinden via Emma at Work.

Inmiddels heb ik de gezamelijke introductie en mijn eerste privΓ© meeting met mijn mentor gehad. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij hem. Hij kwam vriendelijk en oprecht over en dat stelde mij erg gerust. Was zo bang dat er geen klik zou zijn maar dat ging gelukkig goed. Voorafgaand had ik een doel opgesteld die achteraf niet specifiek genoeg bleek. Het koste mij wel even wat tijd en moeite om een nieuw en vooral specifiek doel op te stellen. Gelukkig had ik tips van mijn mentor en stelde hij goeie vragen. Het lijken hele simpele vragen als: wat wil je? Of wat wil je absoluut niet? Waar ben je goed in? En hoe simpel ze ook leken, echt antwoord geven vond ik maar lastig. Het zijn vragen die ik nu bijna elke dag voor mezelf probeer te beantwoorden. Doe ik op het moment echt wat ik wil? Wordt ik blij van mijn dagelijkse activiteiten?

Nou gelukkig heb ik nog tot volgend jaar om aan mijn leerdoelen te werken. Dus jullie krijgen nog meer updates over het Mentor Program Schipholgroup.

Until the next one..

πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Leave a Comment

Your email address will not be published.