Maak jou eigen haar- en huidolie voor nog geen €5!

 

Het maken van eigen huid- en haarproducten vind ik zo een bijzonder proces. Ik zit dagelijks op YouTube en daar komt echt van alles voorbij. Ik check dan wat ik interessant vind en waar ik geen tot weinig nieuwe artikelen voor hoef aan te schaffen. Zo kwam ik op het maken van mijn eigen citroen olie.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig heb zijn citroenen en olijfolie. Hoe simpel wil je het hebben?! Dit zijn producten die de meeste van ons ook al thuis hebben. Zo niet, dan kan je op de markt meestal 4 citroenen voor €1 kopen en een huismerk olijfolie voor ongeveer €3. Ik heb een serie van 2 delen gemaakt over de citroen olie. Als je op mijn YouTube kanaal tussen mijn video’s kijkt, zie je in deel 1 hoe ik de olie maak. In deel 2 die sinds vandaag online staat, test ik de olie voor gedurende tijd.

Wat doet citroen olie voor je?

Citroenolie kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Denk dan bijvoorveeld aan een massageolie ( uitwendig) of voor consumptie   (inwendig). De olie schijnt ook vele voordelen te hebben door zijn reinigende kenmerken bij iname op de darmen en lever wat weer leidt tot het verwijderen van afvalstoffen en het zuiveren van het bloed. Dat klinkt voor mij als een prima detox.

De antibacteriële werking van citroenolie is goed toe te passen bij verkoudheid en griep maar ook voor acne op de huid. In deel 2 van de serie zie je hoe mijn puist verdwijnt na het gebruiken van de olie. Dit komt doordat de olie de bloedcirculatie verbeterd en de huid verzacht en laat stralen. Het verbeteren van de bloedcirculatie zorgt ook voor haargroei. Dus nog een gunstig effect van deze olie!

Conclusie & tips

Ik moet zeggen dat ik heel veel eigenschappen van de citroenolie niet geloofde. Zo iets simpels dat met zoveel kwaaltjes en klachten kan helpen?? Maar ik ben om hoor voor haar en huid gebruik! Wel heb ik nog tips die ik zelf ook nog moet uitproberen. Doordat ik de olie zonder conserveringsmiddelen had gemaakt ging het na een tijdje schimmelen. Om dit te voorkomen heb ik gelezen dat er een aantal druppels vitamine E olie aan de citroenolie toegevoegd moet worden. De olie in de koelkast bewaren helpt ook bij het zo vers mogelijk houden.

Op het internet staan nog tal van toepassingen voor de olie. Mijn informatie heb ik ook van verschillende websites. Dus ben je benieuwd, zoek dan vooral de werking van citroenolie op. Ik ga binnenkort weer een nieuwe lading (met vitamine E olie) maken.

 

Until the next one..

💋💋💋

2 thoughts on “Maak jou eigen haar- en huidolie voor nog geen €5!”

  1. Pingback: Voor jezelf harsen met suikerhars - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Hibiscus olie - Wat is het en hoe Gebruik je het? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *