Heb je nog steeds geen man/ kind?!

 

Vorige week ben ik 29 jaar geworden. Voor mij een mijlpaal aangezien ik zo’n 7 jaar daarvoor vreesde de 23 niet eens te halen.

Ik ben single en heb geen kinderen. Iets wat ik ook niet had verwacht van mezelf op deze leeftijd. Of ik een relatie wil? Zeker! Of ik kinderen wil? Absoluut!!  Mijn oude werkgever zei het willen en kunnen moet wel in balans zijn. Het ging toen der tijd over het functioneren op het werk maar dit kan ik eigenlijk overal toepassen.

Ik wil een relatie en kinderen maar kan dit op het moment? Ja en nee. Ik kan, en dat is niet om stoer te doen, vandaag nog in een relatie zitten. Ik bedoel er zijn genoeg eenzame of wanhopige mensen die absoluut niet alleen willen zijn en daardoor alles pakken wat ze pakken kunnen. Ik ben daarintegen liever single. Ik wil een relatie waarin wij als 2 individuen samen kunnen komen en elkaar beter maken als wij eerst waren. Ik kan mij niet voorstellen dat ik met de kennis die ik nu heb, een relatie begin omdat ik niet alleen wil eindigen. Maar hey ik ben ook maar een mens en heb mezelf in situaties gezet waarvan ik al wist dat het niks zou worden. Waarom..  ik hoor je al denken. Ik hechtte te veel waarden aan wat anderen dachten. Familie, vrienden, kennissen, oude vrouwtjes bij de bushaltes etc.

Het ironische aan dit alles vind ik dat ik in mijn vroege tiener jaren hoorde: ‘ga naar school, zorg dat je stabiel bent en denk dan pas aan een relatie’. Toen ik begin 20 was hoorde ik vooral goeie dingen als: ‘goed zo meid, maak lekker je school af. Een relatie komt wel.’ Precies die zelfde mensen vragen nu waar mijn man en kinderen zijn en of ik carrière belangrijker vind.

Ik zal de eerste zijn die nu toegeeft anderen te hebben gevraagd waarom zij nog geen kinderden hadden. Toen ik jonger was realiseerde ik mij niet hoe persoonlijk deze vraag was. Door persoonlijke ervaringen en meer kennis weet ik nu dat het niet altijd zo makkelijk is of gaat.

Al jaren ben ik aan medicatie. Als waarschuwing zeggen de artsen dat ik niet zwanger mag raken omdat het nadelige gevolgen op de foetus kan hebben. Dit wisten maar een handje vol mensen omdat ik er niet graag over praat. Tuurlijk wil ik graag kinderen. Ik droom ervan moeder te worden sinds ik het mij kan herinneren. Maar of het nu kan? Nee. Wanneer ik dan de zoveelste opmerking krijg over dat ik straks te oud ben, maakt ‘t mij boos. Ik heb geen zin om elk persoon mijn situatie uit te leggen want het zijn hun zaken niet. Vaak zeg ik zoiets van met gods wil komt ‘t goed. Maar ben ‘t gewoon zat.

Dit is ook niet het leven dat ik voor mezelf in gedachte had maar wat is belangrijker? Een ziek kind op de wereld zetten omdat iedereen  vind dat ik snel kinderen moet krijgen? Of zorgen dat ik medicijn vrij ben voordat ik zwanger raak?

Ondanks dat ik weet wat goed voor MIJ is, kunnen de woorden van anderen mij erg raken. Mijn mindset is nu sowieso F all of y’all! Mijn leven gaat lopen zoals het moet lopen. Just focus on you and i’ll focus on me.

 

Until the next one..

💋💋💋

1 thought on “Heb je nog steeds geen man/ kind?!”

  1. Pingback: Is een relatie een must? 30 + & Single - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *