Hoe ik mijn YouTube kanaal begonnen ben

Een tijd geleden heb ik via instagram gevraagd wat voor soort video jullie (mijn volgers) van mij wilden zien.

Ik was zo blij dat er reacties waren he hahaha. Stel dat niemand had gereageerd.. Maar anayway, 1 van de vragen was hoe ik mijn YouTube kanaal ben begonnen en waarom. Nou hier komt het hoor..

Ik denk dat het 2010 was toen ik een YouTube kanaal maakte. Via mijn broertje kwam ik terecht in deze wereld waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Kan mij niet echt herinneren wat ik er precies zocht maar zag een donkere dame met prachtig LANG kroeshaar. Ik moest haar video zien om te horen wat haar geheim was. En je weet hoe het gaat. Je klikt op 1 video en dan komt er een suggestie en voordat je het weet ben je op 10 nieuwe kanalen geabonneerd. Zo raakte ik verslaafd aan de Naturalista video’s .

Ik vond het geweldig en inspirerend om deze dames de prachtigste creaties te zien maken met hun kroeshaar. Wat mij opviel is dat er veel Engelstaligen video’s waren en ik maar een handjevol Nederlandstalige dames vond.

Het was inmiddels 2012 en ik ging als semi-natural door het leven. Had geen idee wat ik deed hoor en juist dat inspireerde mij nog meer om mijn eigen haar te leren kennen en behandelen. Ik dacht wanneer ik kinderen krijg is er een GROTE kans dat zij kroeshaar krijgen. Ik MOET hun haar dan wel kunnen verzorgen. Toen wist ik het zeker. IK GA EEN YOUTUBE KANAAL BEGINNEN!

Het duurde zeker nog 4 jaar voordat ik mijn eerste video dropte. Eind 2012 werd ik ziek. Dit veranderde mijn leven drastisch. Mijn eerste doel was mijn studie afronden en nadat ik dat in 2014 had gedaan, begon ik weer langzaam aan YouTube te denken.

Door mijn angst om te falen heb ik alle excuses van de wereld gebruikt om niet te kunnen starten met video’s maken. Ik had niet de juiste spullen, ik had geen geld om te investeren, ik had geen onderwerp, ik was (en ben nog steeds niet 😂) bekend dus wie zat op mijn video’s te wachten? Zo veel smoesjes tot mijn broertje zei van je gaat nooit alles hebben. Begin nou maar gewoon. Zo ontstond mijn eerste video. Je weet niet hoe blij ik was toen ik 10 views had 🤣.

Dus ja zo ben ik begonnen en als ik 1 tip kan geven aan iemand die een YouTube kanaal wil beginnen is het, begin gewoon. Het is een proces. Je gaat leren van je fouten maar je kan die fouten niet maken als je niet begint. Succes! En voor vragen kan je mij contacten via @itsjanetsworld op Instagram.

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *