Hoe Je Toekomstplannen Een Grap Zijn

Jeugd fantasieën 

Als klein meisje droomde ik al van de dag dat ik mijn man zou ontmoeten en samen met hem een gezin zou stichten met een elftal kinderen. Ja, ik had het helemaal uitgestipelt.

Als ik 20 jaar was, zou ik klaar zijn met school, werken, mijn auto hebben, een huis hebben en zwanger zijn van mijn eerste kind. BOIIIIII HOW I WAS WRONGGGGG!

Ik was een jaar of 8 toen ik dat sprookje voor mezelf had ontworpen. De werklijkheid was dat ik op twintigjarige leeftijd net mijn rijbewijs had, geen auto, pas een jaar stond ingeschreven voor een sociale huurwoning dus geen huis, na mijn MBO ik mezelf te jong vond om full time te werken dus verder ging studeren en SINGLE AF was.

Terugkijkend waren veel doelen lachwekkend. Ik zag bijvoorbeeld mijn oudere broers en zussen verhuizen rond hun twintigste. Daardoor leek het mij een realistisch doel om op mijn 20ste een huis te hebben. Naar mate ik ouder  werd en inzag dat voorwaarde en regels bijna elk jaar veranderde, was het vrij duidelijk dat ik nog wel even thuis zou blijven wonen..

The single friend

Iedereen kent wel iemand die nooit in een relatie lijkt te zitten. Dat ben ik. En het leukste is dat ik eeuwig plannen maak alsof ik in een relatie zit. Neem nou zo’n 10 jaar geleden.  Ik had voor mezelf berekend toen ik aan mijn HBO studie begon, hoe ik die 4 jaar zou indelen. Was toen 19 dus op mijn 23ste zou ik klaar zijn. Ik zou dan in mijn laatste jaar zwanger zijn en bevallen wanneer ik 24 was. Dan zou ik (met gods wil) op mijn 26ste, 28ste en 30ste weer bevallen en als alles echt soepel verliep nog 1 keer op mijn 32ste.

Kan alleen maar lachen nu want nader de 30 en ben natuurlijk single en ja dan wordt het al een stuk lastiger om Janet Junior te produceren.

Ups and downs

Het maken van plannen doen wij mensen altijd al blijkt bijna ELKE KEER dat wij helemaal niet zoveel controle over ons leven hebben als wij denken. Het leven zit vol verassingen. Positieve en negatieve. Het is aan ons om met die verassingen om te leren gaan. Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat ik vaak teleurgesteld was en soms nog ben als ik denk aan hoe ik mijn leven had ingepland. Tuurlijk had ik nu graag een kind gehad met een liefdevolle partner. Natuurlijk was ik liever op een punt in mijn leven waarop ik aan mijn carrière werkte waardoor het niet voelde alsof ik voor niks naar school ben geweest. Het accepteren dat het niet gaat of niet is gegaan zoals ik wou is het moeilijkst. Helemaal wanneer je op alle social media kanalen al je ‘vrienden’ met het leven ziet dat jij voor je zelf had ontworpen en familieleden jou constant vragen wanneer jij nou een kind krijgt. Vermoeiend, dat is het zeker maar ik geloof erin dat als iets voorbestemd is, het gaat gebeuren. Als ik moeder moet worden in dit leven, dan gaat het gebeuren.

Wanneer iets voor jou is kan niks of niemand dat tegenhouden. Zorg er voor dat jij niet jou eigen zegeningen blokeert door te lang stil te staan bij het verleden of de toekomst. Jij kan alleen iets aan het NU veranderen.

Until the next one..

💋💋💋

1 thought on “Hoe Je Toekomstplannen Een Grap Zijn”

  1. Pingback: Is een relatie een must? 30 + & Single - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *