Van Uitstel Komt Afstel..

Ken je het wanneer je doelen opstelt en er zoveel tussen komt dat je je doelen vergeet.. Ik zeg dat er zoveel tussen komt maar de waarheid is ik laat er zelf van alles tussen komen. Het leukste is dat ik dan een nieuw doel opstel om mijzelf te motiveren mijn oude doel op te pakken. Ik weet niet waarom ik er zo van hou mezelf voor de gek te houden want weet dondersgoed dat als ik niet aan doel 1 werk, ik niet aan doel 2 ga werken.

Doordat ik deze strijdt al zo lang ik mij kan herrineren voer, weet ik inmiddels dat realistische planningen erg helpen bij het verwezenlijken van mijn doelen. Ik kan heel goed plannen. Tot in details zelfs. De uitvoering daarintegen.. Ik plan zo dat ik ook mijn pauzes in mijn schema zet. Anders, je raadt het al, neem ik geen pauze. Geen pauze staat gelijk aan over mijn lichamelijke grenzen gaan. Over mijn grenzen gaan betekend meer last van spierzwakte. Spierzwakte betekend minimaal 1 dag fysiek niet kunnen doen wat ik wil/ had gepland. Vaak maakt het niet kunnen doen wat ik wil mij down. Wanneer ik mij zo voel heb ik helemaal geen zin meer om aan doelen te werken. Je raadt vast al wat er dan gebeurd.. Ik laat er van alles tussen komen en werk niet meer aan de orginele doelen.

Mijn nieuwste truc is om 3 dingen op een dag te plannen. De planning maak ik een dag van te voren of in de ochtend. Ik plan dan 1 grote taak en 2 kleinere zodat mijn kans van slagen die dag vergroot wordt. Een voorbeeld:

  • 1. De dokter bellen
  • 2. Youtube video montage
  • 3. Mailtje beantwoorden/ opstellen

Een grote taak is in dit geval iets dat veel energie kost. Kleine taken zijn dingen die ik liggende op de bank of in bed kan doen. Meestal lukt het om alles dat op de planning staat te doen. Soms zitten er dagen tussen waarop het niet gaat en wat ik dan tegen mezelf zeg is: ‘geen probleem Jan!’ In de hoop er niet steeds over na te denken. Wat niet gaat, gaat niet..

Gelukkig zijn er ook zat dagen waarop ik al vroeg klaar ben met mijn taken en ik er een taak bij neem. Dit werkt het best als ik een dag of 2 vooruit heb gepland. Ik moet zeggen dat dit lekker werkt. Het werken gaat veel efficiënter en ik krijg meer af. Aan het eind van de dag check ik nog een keer mijn taken om te zien of ik alles heb gedaan. Zo niet, dan gaat er een taak mee naar de volgende dag.

Dit is mijn tip aan een ieder die moeite heeft zich aan planningen te houden en weinig af krijg. Plan per dag. Maak het kleiner dan zul je merken dat je meer af krijgt.

Until the next one…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *