Een Natuurlijke Leefstijl: Voeding


Overal zie je steeds meer producten die bio, gluten free, dairy free, vegan en noem het maar op zijn. Het gaat dan niet alleen meer om etenswaren maar ook verzorgingsproducten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het begin niet veel mee had. En met sommige nog steeds niet. Ik ben erg sceptisch in het er maar van uit gaan dat wat er op een voorverpakte product staat beschreven, ook echt in het pakketje zit. Ik vertrouw het niet. Ik was er niet bij toen het werd verpakt dus voor ‘t geldt..

Vroeger hoorde ik weleens van mensen die regelmatig trainde dat 80% van je resultaat voeding is en 20% trainen. Met andere woorden, als jij je voeding niet aanpast zal je het gewenste resultaat moeilijk behalen.

Als ik denk aan een natuurlijke levenstijl denk ik aan vooral plantaardige producten gebruiken. Bewustere keuzes maken voor mind, body and soul. Vanaf dat het slechter ging met mijn gezondheid jaren geleden, ben ik minder vlees gaan eten. Het begon eerst gedwongen door de spierzwakte in mijn gezicht en kaken. Daardoor was kauwen vermoeiend en at ik meer soep of papperige rijst. In feite was ik op zulke momenten vegan.

Ik weet niet meer precies wanneer ik weer ben begonnen vlees te eten maar het sloop er geleidelijk in. Op mijn vorige baan besprak ik met een collega dat ik bewuster met mijn voeding om wou gaan. Ik wou leren wat goed voor mijn lichaam was en wat ik beter kon laten staan. In die tijd las ik veel over een vegetarisch of vegan lifestyle en kwam er achter dat ik heel wat onderzoek moet doen. Ik gebruik bijna geen zuivel omdat ik irritaties krijg en noten en peulvruchten eet ik niet. Veel recepten die ik heb gezien zijn met zuivelproducten (vegetarisch) of met noten/ soja (vegan). Dat maakt het proces wat ingewikkelder.

Het gaat mij niet om een éénmalig verandering maar om een lifestyle change. Ik wil fitter en gezonder zijn. Aangezien ik niet direct wist waar ik moest beginnen ging ik naar mijn twee favorieten bronnen: Google en YouTube. Daarvanuit heb ik tips over voeding en beweging gevonden en ook nog leuke receptjes. Nu probeer ik van alles uit en vervang zuivel met andere producten en de noten laat ik weg.

Als er nog tips zijn over gezonde voeding van veganisten, mensen die zuivelvrij leven of anderen. Zie ik het graag !

Until the next one..

Leave a Comment

Your email address will not be published.