Nu Ben Ik Een Actieve Blogger Maar Dat Was Wel Eens Anders..

Een aantal jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zou bloggen. Al jaren riep ik dat ik op een dag een boek zou gaan schrijven maar ja.. het bleef bij praatjes.

Gelukkig heb ik mensen om mij een die mij willen zien slagen. Zij zien dat ik meer in mijn mars heb en willen dat ik mijn talenten met de wereld deel. Mijn grootste hinder is mijn angst. Angst om te falen. Dat is best gek want ik weet wat ik goed kan. Ik hou bijvoorbeeld van lezen en schrijven. Ik weet mijn gedachten en gevoelens goed in woord uit te drukken.

Toen mijn broertje mij een aantal jaar geleden voorstelde te gaan bloggen, bleef ik zeggen niet te weten waarover ik in godsnaam zou moeten schrijven. In werkelijkheid had ik al blogs klaar liggen. Ik was gewoon bang.

Mijn broertje liet het er niet bij zitten en maakte mijn website. itsjanetsworld.com was een feit. Zelfs toen mijn site online was duurde het minstens anderhalf jaar voordat ik mijn eerste blog online durfde te zetten. Normaliter ben ik niet persé de persoon die zich druk maakt om wat anderen denken. Nu was het anders. Ik gaf mezelf bloot. Ik schrijf zonder censuur. Wanneer iemand een blog zou lezen zouden ze precies weten hoe IK over zaken dacht. Het gevoel beangstigde me doordat ik erg op mijn privacy gesteld ben. Ik was inmiddels al een tijd actief op Youtube maar daar gaf ik weinig van mezelf bloot. In mijn blogs zou je mij, de echte Janet leren kennen.

Hoe het mij toch is gelukt te posten? Nou soms heb ik extreme gedachten. Of althans ik vind ze extreem. Ineens dacht ik wat heb ik te verliezen? Als ik over een uur zou overlijden zou ik dan spijt hebben dat ik nooit iets heb gepubliceerd? JA! Natuurlijk was mijn antwoord ja dus drukte ik op de knop publiceren. Dat is nu 2 jaar geleden en ben blij dat ik die stap heb gezet en ondanks mijn angst het risico heb genomen. Ik kreeg zoveel complimenten over mijn schrijfstijl en lieve steunende berichtje waardoor ik kracht en inspiratie vond het niet bij 1 blog te houden.

Long story short.. soms hebben we extreme gedachten of een ultimatum nodig om te doen wat we echt willen. Mijn vraag aan jou is, wil je één van de mensen zijn die zijn/ haar dromen (groot of klein) niet najaagd uit angst? Hey, life is short en weet dat ik nog een hele hoop heb om te doen voordat ik ga..

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published.