Ik Ben Gastblogger Bij Melaninfinity Magazine!

De gedachte om als gastblogger aan de slag te gaan was nooit bij mij opgekomen. Ik schrijf nu enige tijd op mijn eigen website en het brengt mij enorm veel voldoening. Of ik verder wil groeien en er meer mee wil doen? Natuurlijk! De vraag hoe was ik nog aan het onderzoeken.

Door de maanden heen had ik al wat tips gehad van mensen die ooit zelf als amateur- of gastblogger zijn begonnen en nu GELD verdienen met het schrijven van artikelen. Verder groeien in het schrijven is een persoonlijk doel en het zou helemaal geweldig zijn er geld mee te verdienen.

Maar om eerlijk te zijn hoorde ik veel van de tips maar luisterde ik niet echt. Ik kon mezelf er maar niet toe zetten om van alle tips concrete stappen te maken. Hoe dat kwam? Ik denk door een combinatie van luiheid, uitstel gedrag en het niet prioriteren van wat IK belangrijk vond.

Gelukkig heb ik een handje vol mensen in mijn omgeving die mij vrij goed kennen. Ze weten dan ook dat ik soms die push nodig heb om wat te bereiken. Nou die push om te schrijven kwam hoor. Mijn nicht stuurde mij een bericht via Facebook. Ik las iets in de trant van: ‘misschien iets voor jou Jan?’. Het was een bericht van Melaninfinty Magazine waarin zij een oproep deden naar nieuwe gastbloggers. Ik las het en kreeg gelijk een lach op mijn gezicht. Ten eerste omdat ik het super tof van mijn nicht vond dat zij aan mij dacht toen ze dit bericht zag. Ten tweede omdat het begon te kriebelen en ik een beetje bang werd. Dat gevoel miste ik. Het gevoel dat ik iets nieuws kon leren. Het gevoel iets spannends te gaan doen. Het gevoel van uit mijn comfortzone te stappen.

Ik reageerde vol enthousiastme op mijn nicht en wou per direct een aanmeldingsmail sturen maar het was al middernacht dus besloot in de ochtend een bericht te sturen. De volgende ochtend stuurde ik vol vertrouwen een bericht naar Melaninfinity Magazine en kreeg een reactie. Na een proefblog en wat over en weer te hebben gemaild werd mij een positie als gastblogger aangeboden.

Ik was blij, in shock, bang.. echt alles door elkaar. Het leek zo onwerkelijk. Natuurlijk zie ik dit als een grote kans op meerdere vlakken. Ik ga samenwerken met ervaren bloggers waarvan ik tips kan krijgen om mijn schrijfstijl te verbeteren. Door hun connecties kunnen meer mensen mij leren kennen en kan dus mijn eigen community groeien op mijn social media kanalen. Dit is echt een pracht kans en kan de dames van Melaninfinity Magazine niet genoeg bedanken. Mijn eerste artikel (link hieronder) staat online dus ga deze alsjeblieft lezen en laat mij weten wat je er van vindt.

Until the next one..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *