Mijn Top 3 Inspirerende En Motiverende Boeken

Als jong meisje was ik al gek op lezen. Ik las verhaaltjes en bedacht mijn eigen vervolg scenario’s. Het speelse en het verhaal vanuit verschillende hoeken bekijken was waarin ik mijn eigen creativiteit de vrij loop kon geven. Gek genoeg kon ik volgens school niet goed op niveau lezen. Dat weerhield mij er gelukkig niet van door te gaan met lezen. Vandaag de dag lees ik vaak vrijwel de hele dag. Dit zijn mijn top 3 inspirerende en motiverende boeken van het moment. Deze boeken hebben veel indruk op mij hebben gemaakt en wellicht zullen ze dat ook bij jou kunnen doen.

Act Like A Success. Think Like A Success

Het eerste boek van de reeks mijn top 3 inspirerende en motiverende boeken is Act like a success, think like a succes. Dit boek van comedian, acteur, schrijver en zakenman Steve Harvey, is mijn ultieme motivatie boek geworden. Ik lees het minstens 1 keer per jaar.

Steve Harvey beschrijft in dit boek hoe hij van zijn fouten heeft geleerd en succesvol is geworden. Wat mij vooral trok in dit boek was dat hij zei dat iedereen iets speciaals heeft. Een ‘gift‘. Dit maakt dat er 100 mensen het zelfde product kunnen maken maar er altijd mensen zijn die bij jou komen om jouw gift. Dit boek weet mij elke keer dat ik het lees weer te motiveren. Motiveren om niet te twijfelen aan mezelf. Mijn gift is van mij. Dit maakt mij speciaal. Daardoor maakt het niet uit wat ik doe. Zolang ik trouw blijf aan mezelf, ga ik altijd successen behalen.

act like a succes. think like a succes

The 5 Love Languages

The 5 love languages is een titel waar ik al jaren over hoor. Ook op Youtube heb ik heel wat video’s bekeken over dit principe. Gary Chapman, de schrijver van dit boek, verdeeld de liefdestaal van een persoon in 5 categorieën: 1. Words of affirmation, 2. Quality time, 3. Reiciving gifts, 4. Acts of service en 5. Physical touch. De schrijver deelt ook dat niemand maar 1 liefdestaal heeft. Jouw liefdestaal is meestal een mix van 2 a 3 stijlen waarin 1 op de voorgrond staat.

Dit boek heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik ben liefde en liefhebben op een andere manier gaan bekijken. Ik ben meer gaan focussen op het feit dat iedereen liefde op een andere manier ervaart. Hoe ik mijn liefde toon hoeft niet de zelfde manier te zijn als dat jij je geliefd voelt. Dit is een ware openbaring voor mij.

the 5 love languages

The Power Of Now

The power of now is het boek dat ik op aanraden van een Youtuber heb gekocht. Zij sprak er vol lof over en noemde het een boek dat haar leven heeft veranderd.

Ik vond het wel lastig echt in het boek te komen. Er word gesproken over spiritualiteit en hoe het meeste van wat wij kennen en denken een illusie is. Daar moest ik wel even aan wennen.. Kort samengevat is het de bedoeling van de schrijver Eckhart Tolle om jou bewust te maken van het nu. Je leven speelt zich af in het nu. Niet in het verleden, ook niet in de toekomst. Als jij je focust op het nu, zal je merken dat je gelukkiger en meer ontspannen zult zijn.

Wat dit boek mij heeft gebracht is vrijheid. Ik ben wat sommige een controlefreak zouden noemen. Tijdens het lezen realiseerde ik mij dat het geen zin heeft controle te proberen houden. Ik kan niks veranderen aan wat al gebeurt is en weet niet wat er komen zal. Wanneer ik weer even een momentje heb, stel ik mezelf de vraag die mij het meest is bijgebleven uit het boek. Heb ik NU een probleem? Dan kan ik alleen maar lachen want in het nu zijn er geen problemen.

Dit waren mijn top 3 inspirerende en motiverende boeken. Ken jij ze al?

the power of now

Until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Mijn Top 3 Inspirerende En Motiverende Boeken”

  1. Pingback: Soul Tie : Een spiritueel of fysiek gevormde band - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *