Wat de pandemie mij heeft geleerd

Wat de pandemie mij heeft geleerd is dat ik een aantal slechte gewoontes had. Ik had een paar gewoontes waarvan ik merkte dat ze mij beperkte. Ze beperkte mij in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Gelukkig heb ik dit in tijden van quarantaine in kunnen zien. Nu heb ik mijn situatie geanalyseerd. Lees hieronder waar ik achter ben gekomen.

Ik ging onnodig veel naar de supermarkt

Ongelofelijk hoe vaak ik naar de supermarkt ging. Ik moet erbij zeggen dat de supermarkt ook letterlijk in mijn straat zit. Ondanks dat ik iemand ben die graag met lijstje werkt, was dit niet altijd het geval bij boodschappen doen. Daardoor vergat ik veel vaker als nodig spullen die ik ‘nodig’ had. Het resultaat? Ik ging meerdere keren op een dag naar de supermarkt. Dat koste me niet alleen onnodig veel tijd maar ook geld. Ik zag altijd wel iets dat ik niet nodig had maar toch mee nam.

Als chronisch zieke moest ik met invoering van nieuwe regels meer op mezelf gaan letten. Of corona nou bestaat of niet, er was duidelijk iets aan de hand. Veel mensen werden goed ziek of stierven in extreme gevallen. Ik ben dan misschien een sceptisist, maar niet helemaal verwijderd van de realiteit. Als er nu een grotere kans was dat ik ‘ziek’ zou worden door een simpel supermarkt bezoek, ging ik dat verminderen. Wat de pandemie mij heeft geleerd is dat ik niet zo veel nodig heb. Ook ben ik creatiever geworden met de producten die ik thuis heb.

Ik verspilde veel tijd

Een groot deel van mijn leven speelt zich de afgelopen jaren al thuis af. Na er achter te komen een spierziekte te hebben, is er veel veranderd. De dingen die ik normaliter deed, moesten anders. Door snel vermoeid te raken, zat een werkweek van 36+ uur er bijvoorbeeld niet direct in. Het was voor mij dan ook niet een grote aanpassing om thuis te blijven toen de quarantaine begon. Wel merkte ik dat ik niet perse een topper ben ik time-managent. Ik kan nogal een zwart-wit denker zijn. Of ik ben extreem druk, of alles gaat extreem relaxed.

Door die houding overwerkte ik mezelf of nam ik meer tijd dan werkelijk nodig was om iets te doen. Het resulteerde beide in niks af krijgen. Ik geloof dat dit stampt uit de tijd dat ik ziek werd. In no-time ging ik van een drukke student naar iemand die door ziekte alleen maar op de bank lag. Zelf mijn tijd managen was niet iets dat ik kende. School en werk namen het grootste deel van mijn dagen in. Door de Corona crisis ben ik gaan inzien dat time management iets is waar ik in wil investeren. Als ik dat niet doe, verspil ik kostbare tijd. Dat vind ik erg omdat tijd iets is dat we nooit meer terug kunnen krijgen.

Mezelf beter leren kennen

Bewustwording is een onderwerp waar ik geen genoeg van kan krijgen. Waarschijnlijk doe ik gemiddeld twee persoonlijkheid gerelateerde tests per week of lees ik er onderzoeken over. Ik zou zeggen dat ik mezelf aardig goed ken. Ik weet over het algemeen wat ik wil, accepteer en waar ik naar toe wil. Ondanks dat, weet ik dat er altijd lagen van mijn persoonlijkheid zijn die ik verder kan ontwikkelen. Daar ben ik dan ook bewust mee bezig. Door de jaren heen heb ik heel wat oude en nieuwe hobby’s opgepakt. Vervelen doe ik dan ook niet zo gauw.

Omdat ik graag leer was deze Corona periode een soort blessing in disguise. Ik vind het vreselijk dat er miljoenen mensen ziek zijn geworden en veel zijn overleden. Het is ontzettend teleurstellend geforceerd thuis te moeten blijven. Daardoor hebben sommige van ons geen of weinig sociale contacten. Waaronder ikzelf. Ik ben daardoor (nog) meer boeken gaan lezen. Ik ben begonnen aan cursussen die al op mijn verlanglijstje stonden. Doordat bedrijven grote kortingen gaven op online diensten of cursussen, voelde ik een grotere motivatie door te pakken. Het resultaat, groei in bewustwording. Ik kreeg nieuwe nuttige informatie die ik in mijn leven kon gaan toe passen. Dit is wat de pandemie mij heeft geleerd.

Wat is de les/ zijn de lessen die jij tot nu toe uit de Corona periode heb gehaald?

Until the next one..

Lees ook:

3 thoughts on “Wat de pandemie mij heeft geleerd”

  1. Pingback: Dit is mijn ervaring als chronisch zieke met Corona - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Ik zat in een aflevering van de online talkshow Adem! - ItsJanetsWorld

  3. Pingback: Sparen met weinig geld: Hoe doe je dat? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *