Hoe ben ik weer zo dun geworden?

Guys, ik schrok laatst. Hoe ben ik weer zo dun geworden? Wanneer is dit gebeurd en hoezo had ik het niet door. Als je al vaker blogs of video’s van mij heb gelezen/ gezien, weet je wat mijn struggle is. Aankomen is niet eens het moeilijkst. Het gaat om de kilo’s eraan houden. Dus ik begin weer met mijn “Thick For The Summer” dieet.

Pre-Corona

Ongelofelijk hoe een mens in korte tijd kan veranderen. Voordat Corona begon was ik bewust bezig gezonder te worden. Ik at gevarieerd en meerdere malen op een dag. Ook sportte ik regelmatig. Door beter voor mezelf te zorgen voelde ik me ook goed. Ik zat lekker in mijn vel en ook anderen konden dit zien. Ook niet geheel onbelangrijk, ik kreeg eindelijk een beetje tiet en bil. Waarschijnlijk woog ik tussen de 67 en 70 kilo in mijn goeie tijd. Ik zeg waarschijnlijk omdat ik sporadisch op de weegschaal sta. Dat is dan ook meteen antwoord op de: ‘hoe ben ik weer zo dun geworden?’ vraag. Normaal gesproken heb ik geen gewichtsdoel. Die stel ik alleen in als ik weer wil aankomen.

Helemaal fit en lekker in mijn vel

Als eerst wil ik zeggen dat het niet door Corona kwam dat ik ben gestopt met fitness. Ik dacht er al een maand of twee over na voordat de eerste gedeeltelijke lockdown begon. Toen ik startte aan mijn fitness journey beloofde ik mezelf er een vol jaar aan te geven. De sportschool vond ik in eerste instantie niet zo interessant. Toch besloot ik een jaarabonnement te nemen als motivatie. Anders was ik waarschijnlijk allang gestopt.

Wat ik merkte was dat hoe vaker ik ging, hoe beter ik me voelde. Ook mijn personal trainer Letsgetfit, heeft super goed geholpen. Hij was een grote bron van motivatie. Doordat ik nooit eerder had gefitnest en dus niet wist wat te doen, kwam zijn begeleiding als geroepen. Hij gaf mij ook tips over wat te eten. Dit zorgde ervoor dat ik me zeker 8 maanden helemaal fit en lekker in mijn vel voelde.

Verandering in gezondeheid

Na die 8 maanden veranderde mijn medicatie. Dit had direct gevolgen op mijn energielevel. Ik kon fysiek niet meer doen wat ik daarvoor deed. Dit was erg frustrerend en zorgde voor een negatieve spiraal. Doordat ik niet of weinig trainde, verloor ik spierkracht (en waarschijnlijk ook spiermassa). Mijn motivatie om goed te blijven eten nam af doordat ik fysiek niet in staat was (goed) te kauwen. Ik werd letterlijk moe van het eten. Dit had weer als gevolg dat ik afviel. Het gekke is dat ik niet doorhad hoeveel dit was tot ik dus laatst op de weegschaal stond.

Nu ben ik weer aan een dik-maak-dieet. Ik eet grotere porties en vaker op de dag. Dit heeft nu al zijn vruchten afgeworpen. Er zit zeker 2 kilo bij! Ik ga nog een video maken over wat ik allemaal eet dus hou mijn Youtube kanaal in de gaten.

Until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Hoe ben ik weer zo dun geworden?”

  1. Pingback: Ben ik nep? Forceer ik content voor social media? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *