Dat is lang geleden he..? – Waarom ik niks postte

Dat is lang geleden he..? Het voelt als eeuwen geleden dat ik een blog heb gepost.. Als je mij op social media volgt is het je misschien opgevallen dat ik veel minder postte. Ik zat niet lekker in mijn vel en dan is het moeilijk content te creëren. Daarom heb ik besloten het rustiger aan te doen. Hoe ik het nu aanpak en de toekomst eruit ziet lees je hieronder.

Het begon zo goed…

Er was een tijd waarin ik me weken (redelijk) goed voelde. Ik had het idee dat ItsJanetsWorld en alles wat daarbij hoort, lekker liep. Daarnaast was ik druk bezig met het opbouwen van mijn ‘social media presence’ voor Wel Bewuste Kids. Ik voelde me even een serieuze zakenvrouw met meerdere goedlopende bedrijven lol.

Dit veranderde toen ik meer en beter wou presteren voor beide platformen. Er was vraag naar meer en ik was bereid er alles voor te geven. Heb mezelf mentaal uitgeput. Ik zei op vrijwel alles ‘JA’ en vertelde mezelf dat het was om mezelf op de kaart te zetten. Onzin natuurlijk.

Waarom ik niks postte

Alles kwam in 1 keer. Er veranderde zoveel maar ik voelde me steeds slechter. Ook ging ik me schuldig voelen over het feit dat ik me niet goed voelde. Er gebeurde immers POSITIEVE dingen! Hoezo voelde ik dan zo een druk? Daarnaast dacht ik: ‘dat is lang geleden he dat ik iets op social media heb gepost..?’ dat gaf extra druk want ja, als je niet post is dat ongunstig voor het algoritme..

Het plezier van ‘hard werken’ verdween al gauw. Voelde me zo uitgeput dat ik mijn ogen niet meer open kon houden. Toch ging ik door en droeg mijn (denkbeeldige) masker om anderen niks te laten merken. Ja, ik verviel weer in oude patronen van de people pleaser.

Ik was zo moe maar durfde niks te zeggen omdat ik bang was kansen te missen. Dit teruglezend zie ik hoe ongezond ik bezig was. Fysiek begon ik er ook steeds meer onder te lijden. Het was gewoon niet meer leuk. Waar ik normaal energie haalde uit lezen, schrijven en Youtube content te maken, was het nu leeg. LEEG! Ik wou het niet maar heb mezelf gedwongen drastische maatregelen te nemen.

Rust, reinheid en regelmaat

Wat hielp was op zoek gaan naar wat mij vreugde bracht. Geluk en rust zijn mijn basis. Wanneer ik gelukkig ben, vind ik rust. En wanneer ik rust vind, ben ik gelukkig. Ik wil vaak heel veel in 1 keer doen. Dat is voor niemand gezond. Voor iemand die (eigenlijk lol) op haar energiehuishouding moet letten, werkt veel doen averechts.

Het enige dat ik nog kon doen was rusten. Uitrusten en (nieuwe)manieren zoeken om te ontspannen. Zorgen voor regelmaat die ik kwijt was geraakt. En juist die regelmaat had ik zo hard nodig! Daar zette ik dan ook de eerste stappen in. Rond een bepaalde tijd opstaan en naar bed. Mijn maaltijden voorbereiden en dag/ week planningen maken.

Dit geeft mij ongelofelijk veel rust. Dat heeft er samen voor gezorgd dat ik door de bomen het bos weer kon zien. Ik wist, mede door mijn lijstjes, waar ik aan toe was. Gepland uitrusten betekende ook minder spontane ‘we-gaan-lekker-wat-eten-‘ acties. Maar dat is wat ik nodig heb gehad om mijn gemoedsrust terug te vinden.

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *