Mijn eigen Crème maken van Cacao- & Shea boter maken

Iets dat ik al een hele lange tijd wil doen is mijn eigen crème maken. Voorheen kon ik de producten die ik zocht niet vinden maar ook dat is voorbij. Via andelia.nl heb ik mijn belangrijkste ingrediënten kunnen kopen. In deze blog zal ik informatie geven over waarom ik wat gebruik. Lees dus maar gauw verder!

Youtube

Op mijn YouTube kanaal kon je al zien hoe ik deze body butter maakte. Ja, het verliep niet helemaal volgens plan, dat klopt lol. Toch is het een heerlijke rijke crème geworden.

De ingrediënten die ik heb gebruikt waren:

  • (pure) Cacao boter
  • (pure) Shea boter
  • Olijfolie
  • Arganolie
  • Vitamine E olie

cacoa Boter

Deze ‘boter’ doet mij aan mijn jeugd denken. Toen als was ik een trouwe cocoa boter smeerder. Dit was dan wel de bewerkte variant maar ook die zou moeten werken tegen/ bij heel wat. Denk dan aan huidveroudering tegengaan, littekens doen vervagen en een super gehydrateerd huid!

Toen ik ging onderzoeken waarvoor cocoa in huidverzorgingsproducten nog meer werd gebruikt, stuitte ik op iets geweldigs! Al die jaren smeren en nu pas kwam ik er achter dat cocoa gebruikt wordt voor verschillende huidirritaties! Mijn eigen crème maken kreeg ineens een huid verbeterende tak.

Met mijn eeuwige eczeem kop is dit natuurlijk ideaal! Op een natuurlijke wijze van mijn huidirritatie afkomen is iets waar ik absoluut voor open sta. Daarnaast vind ik de geur ook heerlijk! Zo warm en zoet.. zou er zo mijn tanden in willen zetten.

Shea Boter

Shea boter is voor mij wat nieuwer. Dit product heb ik op Youtube leren kennen maar ben sinds dien helemaal verliefd. Ik gebruik het al jaren voor mijn haar maar wou het nu ook integreren in deze body crème. Reden waarom is dat ik van Shea als wist dat het goed kon werken tegen eczeem.

Dit merkte ik al bij irritatie op mijn hoofdhuid. Wanneer ik mijn Shea boter mix gebruikte, verzachte dit mijn klachten van jeuk. Verder is het, in vergelijking met cacoa, veel zachter en dus makkelijker te gebruiken. Ook deze boter zorgt door de barrière die het vormt op de huid voor super hydratatie.

Olijf-, Argan- & Vitamine E Olie

Als je mij al langere tijd volgt weet je dat mijn Holy grail olijfolie is. Het doet zijn werk van hydrateren en verzorgen als jaren. Dat was dan ook de reden dat deze niet kon ontbreken aan de crème.

Argan olie is mij jaren geleden door een abonnee op Youtube aangeraden. Het was onlangs dat ik het ook echt ben gaan gebruiken voor huid en haar. Ik kan je zeggen, I LOVE IT! Deze olie afkomstig uit vruchten van ‘de boom der schoonheid’ doet zijn naam eer aan. Argan dringt door zijn bijzondere samenstelling diep tot in de huid en haar in.

Huid en haar glanzen, worden soepeler en houden beter vocht vast. Ook vitamine E kan als antioxidant niet ontbreken. Deze ondersteund de functie van de huidbarrière en dient ook als natuurlijk conserveringsmiddel.

Wil je nog even zien hoe ik alles heb gedaan? Bekijk dan de ‘mijn eigen crème maken’ video hieronder !

lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *