Over ItsJanetsWorld

over itsjanetsworld - about itsjanetsworld

Toen ik een naam bedacht zocht ik iets dat allesomvattend was. Ik ben nogal een bezig bijtje met veel hobby’s. Daarom vond ik het belangrijk dat mensen die mijn naam zagen, een idee konden krijgen waar de focus op mijn pagina lag. Zo werd ItsJanetsWorld geboren. Oké, ik moet toegeven dat de “het is mijn wereld” titel nog een beetje vaag is. Wat wel duidelijk is, is dat het om mij gaat. Janet is de hoofdrolspeelster in vrijwel alle video’s, blogs en social media berichten.

Gezin zo groot als een voetbalteam

Nu iets meer over mij. Ik ben een dertig jarige met roots uit Suriname die in Haarlem geboren en getogen is. Ik kom uit een groot gezin waarvan ik nummer 8 ben. Ja ik hoor je al “zoooo” zeggen en waarschijnlijk komt de bekende vraag ook bij jou op. Was het niet heel druk? Simpel antwoord: nee. Het uitgebreide antwoord: voor mij niet. Dit is wat ik gewend ben. Ik ben in die ‘drukke’ dynamiek groot gebracht.

Ik vs. Wij

De Surinaamse cultuur is ook een echte wij-cultuur. Dat is aan de ene kant heerlijk want je zorgt voor en let op elkaar. Toch heeft het net als alles in het leven ook een keerzijde. Mijn ervaring is dat ik aan de andere kant moeilijk mijn individualiteit kon ontwikkelen. Ik voelde me enorm schuldig wanneer ik mijn eigen ding wou doen. Het is er zo ingestampt dat je, bij je besluiten ook moet denken aan de ander. Hierdoor deed ik nooit 100% wat ik echt wou. Bang voor kritiek of om anderen teleur te stellen.

Individualiteit ontdekken

Door veel te praten met bekende en onbekende, professionele hulp te zoeken en te reflecteren op mijn gedrag, heb ik veel kunnen leren over mezelf. Dit heeft geleid tot stappen durven zetten. Nee leren zeggen bijvoorbeeld of alleen op reis gaan en natuurlijk ItsJanetsWorld opzetten. Het ging niet van de een op de andere dag en het was zwaar. Toch ben ik super blij dat ik die stappen heb gezet.

Ik ben ItsJanetsWorld

Nu kan ik met trots zeggen dat ItsJanetsWorld van mij is. Mijn baby. Over individualiteit gesproken.. Ik doe vrijwel alles zelf. Ik bedenk mijn eigen film/ schrijf onderwerpen, neem de beelden/ audio zelf op, bewerk het zelf en publiceer het zelf. Wat mij tegenwoordig erg helpt is eerst naar mezelf luisteren voordat ik iets van een ander aanneem. Het voelt heerlijk om mijn eigen ding te kunnen doen. Ik bepaal zelf wie ik bij mijn projecten betrek zonder schuldgevoelens te hebben. Ik heb geleerd dat ik de belangrijkste persoon in mijn leven ben. Daarvoor moet ik goed voor mezelf zorgen zowel mentaal als fysiek. Alleen zo kan ik anderen (blijven) helpen, inspireren en motiveren. Mijn wens is om jou als lezer te leren wat ik heb geleerd op een down to earth en praktische manier.

Love, and until the next one..