Thick Janet is Coming!

 

Je hebt van die mensen die eeuwig strugglen om hun gewicht op peil te houden. Ze hebben overgewicht en komen al aan bij de gedachte aan eten.

Dit ben ik niet. Eeuwig struggle ik om aan te komen. Sinds ik het mij kan herinneren ben ik de dunne. “Ow dat is die dunne dochter/ zusje/ nichtje van..”. Of ik het leuk vond? NOPE. Als je wist hoevaak ik op een dag at zou je me niet geloven. Ik was het type dat na m’n stevige avond eten naar de snackbar ging om een patatje te halen. Het type dat altijd honger had of eigenlijk heeft want ben nog steeds altijd hongerig.

Ik hoorde altijd van: ‘jij heb zo’n mooi figuur’, ‘als ik jou lichaam had..’. Anderen waren blijer met mijn lichaam dan ik zelf. Ik vond mezelf te dun. Zelfs tot een paar maanden geleden was ik ontevreden over mijn lichaam. Nu terugkijkend naar foto’s zie ik dat ik me aanstelde. Ik zag er HOT uit in mijn begin twintige jaren.

Maar er was ook een tijd dat het anders was.Er was een punt waarop ik door mijn ziekte amper 45 kilo woog. Dat was echt een diepte punt en hoop NOOIT meer daar te komen. Ik zat  toen een tijd aan een energie- en eiwitrijk dieet met shakes. Totaal niet mijn ding maar ik kwam 1,5 tot 2 kilo per week aan dus het hielp. Mijn ding met dit dieet was dat ik veel zoetigheid moest eten en drinken en normaal doe ik dat niet. Ik zou dan toch weer afvallen wanneer ik mijn eigen voedingspatroon weer zou aan nemen..? De dietist vond dat een zorg voor later..

De afgelopen maanden ben ik bewuster gaan opletten op wat ik eet. Tot mijn grootste verbazing kwam ik er achter dat ik vaak  eet maar NIET veel. Logisch dat ik niet aankwam. Met behulp van 2 van mijn beste vrienden (Google & YouTube) heb ik zo veel mogelijk informatie gezocht over wat te eten voor kilo’s maar heb ook rekening gehouden met wat ik nodig zou moeten hebben voor mijn spierziekte. Ik zag dat ik zeker 1 kilo tot 2 per week aankwam(!) met mijn nieuwe voedingspatroon. Ben zo blij he je heb geen idee. Dus al die tijd dat ik dacht dat ik gedoemd was mager te blijven, was ik mezelf aan het ondervoeden.😅

Ik ga dus nu werken aan een goed dieet die echt bij mij past, mij energie geeft en mij op een gezond gewicht houdt. Ben van 54 kilo naar 62 kilo en voel me HEERLIJK! Ben bijna thick Janet. Wie weet schrijf ik over een paar maanden een nieuw dieet boek.

 

Until the next one…

💋💋💋

1 thought on “Thick Janet is Coming!”

  1. Pingback: Hoe ben ik weer zo dun geworden? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *