Groener leven.. Ben ik bereid om te veranderen?

Dit is een tijd waarin grote groepen mensen bewuster (willen) leven. Uit verschillende nieuwsbronnen zien we beelden voorbij komen van het smeltende ijs op de noordpool, extreme droogte met als gevolg hongersnood en vuurzeeën die grote hectare bos- en leefomgeving verwoesten.

Milieuactivisten roepen al jaren dat wij beter moeten letten op hoe wij wat doen. Ook overheden bemoeien zich al jaren met de ‘ongezonde’ lifestyle die vele van ons lijden. Door het reizen met het openbaar vervoer, te carpoolen of nog beter te fietsen of te wandelen te stimuleren, wordt geprobeerd de medeburger schoner te laten leven.

one world

Heel leuk al die initiatieven maar ik vraag me af hoeveel mensen nou echt dagelijks bezig zijn met een schonere lifestyle creëren. Ik ben wel oprecht geïnteresseerd in hoe ik het verschil kan maken. Ik doe mijn best om mijn afval te scheiden bijvoorbeeld, probeer niet langer dan 5 minuten te douchen en dat douchen is wel een dingetje hoor.. maar verder probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien door creatief te zijn met left-overs. Aan de ene kant zou ik zeggen ik doe wel mijn best maar aan de andere kant..

Ik heb een auto, ga 9 van de 10 keer met het vliegtuig op vakantie en ben nog steeds niet overgestapt op biologische of bioafbreekbare huis- tuin en keukenartikelen.

Of ik nog een lange weg heb om te gaan? Ja zeker! Mijn ideaal zou zijn om zelf voor zo min mogelijk uitstoot te zorgen. Dan is de volgende vraag hoe ver ben ik berijd te gaan om dat te bereiken. Nu moet ik er niet aan denken zonder auto door het leven te gaan. Gek eigenlijk omdat ik al zeker 2 jaar door medische redenen zelf niet echt rij.. Dan denk ik gelijk van als ik niet meer (of minder) met het vliegtuig zou reizen, hoe lang gaat het duren voordat ik in Suriname kom? Voor menig milieu activist zijn dit waarschijnlijk domme vragen maar ik ben bloedserieus. Ben blijkbaar nog niet klaar om volledig te veranderen..

Until the next one..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *