Collega van helllll?!

 

Je kent t vast wel. Je heb een stage- of werkplek en  er lijkt een collega problemen te starten en jou erin  te betrekken zonder dat jij weet waarom.
Laat mij even mijn meest recente situatie schetsen.

Na jaren gedwongen  (door ziekte) thuis te hebben gezeten kon ik EINDELIJK aan de slag in mijn beroepsveld. Enthousiast als ik was (wat nooit aan de buitenkant te zien is) startte ik en ontmoette natuurlijk mijn collega’s. Ze kwamen allemaal enthousiast en vriendelijk over en dat gaf mij een goed gevoel. Een team van gezellige mensen waar ik na zo’n 6 jaar (!) van werkloos zijn mee mocht gaan werken.

Ja ik hoor je al denken van wanneer begint the juicy stuff?! Het begon dus toen ik mij ziek had gemeld. Iedereen die mij goed kent weet dat ik mij niet zomaar ziek meld. Ik ga door tot ik erbij neerval dus als ik me ziek meld is er echt wat. Gelukkig had mijn ziekmelding niet met spierzwakte te maken maar had ik een flinke migraine waarbij ik elke keer als ik omhoog kwam van ‘t liggen, moest overgeven. T deed mij gelijk denken aan mijn traumatische ervaring in het ziekenhuis waarbij ik de zelfde klachten had na mijn lumbaalpunctie. Ondanks dat was het mij gelukt mijn pijnstillers te pakken en hoopte dat ze zouden aanslaan. Jammer genoeg werkte ze niet en moest ik me ziekmelden.  Ik voelde me zo schuldig omdat ik graag wou werken en had gezegd dat ik er zou zijn. Dit was ook nog eens in mijn proeftijd en zat alleen maar te hopen dat ik hierdoor niet ontslagen zou worden..

Anywho.. toen ik weer op t werk kwam een week later vroeg mijn leidinggevende of we even konden praten. Zij vertelde mij dat zij van een collega bericht had gekregen dat ik tijdens ziekte actief was op social media. Ik was best wel verbaasd want dacht huh.. wie van mijn collega’s heeft de tijd genomen om mijn social media accounts te zoeken? 😀 en het belangrijkste, heeft die collega zich geabonneerd op mijn kanaal? 😀 een ieder die mij op YouTube,  Facebook, Instagram of itsjanetsworld.com volgt weet dat er om de week op maandag een video wordt gedropt. Persoonlijk vind ik het belangrijk om consequent te zijn in wat ik doe. Dit proces heb ik dan ook al een hele tijd automatisch ingesteld.

Anyway, het gesprek met mijn leidinggevende verliep verder goed. Later zat ik alleen te denken van what just happend? Ik vond t wel jammer om dit van mijn leidinggevende te horen. Had nog liever dat mijn collega mij vroeg van: ‘ Jan, hoe ben je ziek en dan zie ik posts online komen?’ Dan zou ik rustig vertellen hoe het zat. Wat zouden jullie met deze sitiuatie doen? Ik zie graag een reactie.

 

Until the next one…

                                                                                    ðŸ’‹ðŸ’‹ðŸ’‹

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *