In 72 Uur Je Puist Laten Verdwijnen

Sommige mensen lijken een perfect glad stralende huid te hebben. Ik ben niet die sommige mensen. Puisten hebben mij jammer genoeg altijd weten te vinden. Daarom ging ik opzoek naar een manier om mijn puisten te behandelen met huis-tuin en keuken middelen. Wil je weten welke? Lees dan vooral verder.

Hormonen & Voeding

De invloed van hormonen en voeding op de huid is erg groot. Hormonen spelen bij ons vrouwen natuurlijk ook een grote rol bij de menstruatiecyclus. Zelf merk ik dat doordat ik minimaal 1 puist krijg wanneer ik ongesteld moet worden. Vroeger voelde ik vrijwel meteen puisten opkomen na een hap varkensvlees. De bekende zin: ‘you are what you eat’ komt er bij mij dan ook duidelijk uit met dikke vette puisten als resultaat. Ik weet dus al wat mijn huid kan irriteren. Als jij dat nog niet weet voor jouw huid, probeer dan vanaf nu op te letten. Kan je bijvoorbeeld een link leggen tussen wat je heb gegeten en wanneer je een geĆÆrriteerde huid kreeg?

healthy food fruit

Tea tree & Aloe vera

Tea tree olie is een van mijn favorieten olies geworden. Bij elke kwaal of pijntje lijkt het inzetbaar. Door zijn antibacteriĆ«le werking zorgt het dat de infectie van de geĆÆrriteerde huid zich niet verder kan verspreiden. Het tintelend gevoel vind ik heerlijk maar pas op! Verdun de olie voor gebruik om irritatie te voorkomen. Ook aloĆ« vera is een topper met zijn verkoelende en verzorgende eigenschappen.

Deze twee producten worden ook veel gebruikt als nabehandeling om littekens te verminderen.

aloe vera plant

Knijpen die hap!

Toen ik na 3 dagen nog geen duidelijk verschil zag besloot ik iets te doen wat ik eigenlijk niet zou doen. UITKNIJPEN. Ik wist dat ik door het knijpen mezelf een litteken zou geven. Blijkbaar kon mij dat vrij weinig schelen op dat moment. In mijn video doe ik een dag nadat ik de puist heb geknepen een masker. Iets dat ik als nabehandeling eigenlijk zou moeten herhalen voor de beste resultaten maar ach..

Conclusie

Of ik te laat was begonnen met de behandeling of te ongeduldig was zullen we nooit weten. Op YouTube zag ik meerdere malen deze zelfde behandeling om puisten drastisch te doen verkleinen. Wat heb ik dan fout gedaan? Voor mij werkte het niet zoals ik had gehoopt. Ja, misschien was ik net iets te enthousiast om te denken dat mijn puisten ook echt zouden verdwijnen.. Wel zag ik ze slinken. Dus de behandeling was niet helemaal voor niks.

Is dit iets dat jij zelf zou proberen? Ben benieuwd.

Until the next one..

3 thoughts on “In 72 Uur Je Puist Laten Verdwijnen”

 1. Pingback: Figurant Bij De NPO Opnames Van Anne+ - ItsJanetsWorld

 2. Very good blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any recommendations? Cheers!

  1. Hi and thank you! Aww please don’t be overwhelmed! One of the biggest hints i can offer is to write what feels good for you. You can look at other bloggers off course but stay true to yourself. The first few years i did not get 1 respons on my articles but i kept writing because it’s what i love to do.

   I’ve chosen the free platform. I’ll probably change that to a paid version when i’m more of a active writer lol.
   I wish you well and hope everything works out the way you want it to be.

   -xoxo-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *