Social Media Detox

Bijna een uur.. Ik vind het te veel.

Wat zou een social media detox voor mij doen?

Dat is een vraag die ik mezelf de laatste tijd vaak stel. We zitten nu in een nieuw jaar en net als vele heb ik goede voornemens. 1 van die voornemens is om mijn tijd efficiënter in te delen. Ik weet dat ik super snel ben afgeleid. Als ik bijvoorbeeld aan het schrijven ben en een plaatje voor bij mijn blog zoek, kan het zo gebeuren dat ik ineens aan het online shoppen ben. Ja en dan vraag je je af hoe kan dat?! Dat komt doordat ik me te gemakkelijk laat afleiden . Ik ben niet bezig met mij  orginele taak. Dan kan er uiteraard van alles tussen komen.

Dit wil ik dus aanpakken. Ik ga niet beginnen, zoals ik voorheen met al mijn  doelen begon en zeggen dat ik ALLES 360 graden ga draaien en binnen een dag een ander mens ben. Dat is niet realistisch en het verleden heeft me geleerd dat het ook niet werkt.

Wat ik nu aan het doen ben is een plan maken. Ik check eerst hoe vaak/ hoe lang ik op social media ben. Dan bekijk ik wat voor posts ik like en waarom. Wat voor mensen volg ik? Op wat voor kanalen ben ik geabonneerd? En niet geheel onbelangrijk, wat denk ik te bereiken met een detox?

Er omheen draaien doe ik al een hele tijd. Social media beïnvloeden (ook al gaf ik het eerst niet toe) mijn leven enorm. Wanneer ik een nieuwe video of blog heb, wil ik dat deze gezien wordt. Wat doe ik dan? Ik deel de info op Facebook en Instagram. Het kost best wat energie om daarmee bezig te zijn en eerlijk gezegd heb ik daar helemaal geen zin in. Dit is mijn hobby en wat voor gevoel van overwinning ik ook krijg wanneer ik een abonnee, like of reactie heb, het is het niet waard als ik niet van het proces kan genieten.

Ik moet streng voor mezelf zijn en een bepaalde tijd op de dag blokken voor social media. Als ik dat niet doe ga ik van alles bekijken en opzoeken. Deze afleiding zorgt ervoor dat ik mijn werk niet of half doe. Dan moet ik het werk weer verplaatsen naar een andere dag, ben ik geïrriteerd omdat ik het al af kon hebben, wil ik het werk niet doen en ga ik afleiding zoeken.. visuele cirkel..

 

Ik ga vòòr de detox mijn social media opschonen. Ik ga kanalen en mensen ontvolgen die mij niet inspireren of motiveren een betere Jan te zijn als de dag ervoor. Hiermee wil ik bereiken dat ik na de detox meer positiviteit zie/ hoor op social media.

Wie doet er mee? Even back to basic. Ons weer realiseren wat er echt belangrijk is. Geen validatie door likes maar tijd maken om aan jezelf te werken. Insta en FB voor een week verwijderen uit je telefoon. Starting 2 day.. You in?

Until the next one..

💋💋💋

1 thought on “Social Media Detox”

  1. Pingback: Hoe ik uit een diep dal kwam met behulp van social media - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *