Hoe 1 Persoon Jouw Gedachte Negatief Kan Beïnvloeden..

Ik heb een vrij positieve kijk op het leven. Dagelijks doe ik mijn best om het goede in elke situatie te zien. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Wel probeer ik het leven niet te serieus te nemen en veel te lachen hoe slecht de situatie ook lijkt.

Ik visualiseer een ideaal leven voor mezelf en mijn geliefden waarin we gezond, gelukkig en financieel onafhankelijk zijn.

In werkelijkheid is mijn leven niet zo vrij en onafhankelijk. Het is geen geheim dat ik een uitkering ontvang. Ik maak er ook absoluut geen geheim van dat ik sinds ik in  die uitkering zit, ik eruit wil. Ik wil gewoon niet dat mijn jaren van studeren in het niets verdwijnen door het “gemak” van  “gratis” geld. Ik wil geen uitkering maar heb deze nodig.

Vanaf het moment dat ik na mijn diagnose weer enigsinds kon bewegen, ging ik, zoals ik gewend was, aan het werk. Ik ben gewend bezig te zijn en voel mij niet mezelf als ik stil zit. Het is voor mij  ook super zwaar  om fysiek en mentaal niet meer te kunnen doen wat ik deed.

Ik heb al zo lang ik het mij kan herinneren een eigen onderneming willen hebben. Het feit dat ik iets kan opbouwen en tot een succes kan maken zou mij een ongelofelijk gevoel van trots geven. In mijn directe kringen ken ik mensen die ondernemen en vind het prachtig om te zien hoe zij zich ontwikkelen en steeds groeien. Dat inspireert en motiveert mij. Voor het eerst in mijn leven durf ik ECHTE stappen te zetten tot het realiseren van mijn EIGEN ONDERNEMING.

Mijn geval is iets anders doordat ik een uitkering van het UWV ontvang dus dacht ga even vragen om advies. Mijn idee was om informatie te verzamelen over risico’s en waar ik als ( chronisch zieke) startende ondernemer op moest letten.

De reactie die ik kreeg verbaasde mij en bracht mij aan het twijfelen of ik wel het juiste deed.

Nadat ik een mail naar het UWV had gestuurd met de vraag een afspraak te willen plannen met een arbeidsdeskundige om informatie te krijgen over het starten van een onderneming, hoorde ik dit.

●WAAROM wil je een onderneming starten?

●HOEZO ga je niet gewoon in loondienst?

●Als het al niet lukt in loondienst HOE DENK JE dat als ondernemer wel te bereiken?

Ik voelde me aangevallen en totaal niet begrepen. Ik had het gevoel dat de persoon aan de andere kant van de telefoon zoiets had van; ‘heb je d’r weer 1 die denkt alles op te lossen met een eigen onderneming..’. Terwijl dat niet mijn uitgangspunt want.

Ik wou serieus ALLEEN MAAR INFORMATIE EN ADVIES!

Dan kon ik zelf een afweging maken om te zien of het een realistische stap op dit moment was.

Na het gesprek was is zo down. Ik begreep niet waarom die meneer zo heftig reageerde. Ik besprak dit ook met mijn therapeut en hij zei misschien had die meneer zijn dag niet. Dat reageert hij dan op jou af terwijl het niks met jou te maken heeft. Dat gaf mij wel rust en begon over mezelf na te denken. Hoe kan het dat iemand z’n woorden  mij zoveel raken? Ik wil zulke situaties sneller en makkelijker van me af leren zetten. Het kan niet zo zijn dat iemand mij van mijn enthousiaste wolk kan gooien en ik aan mezelf ga twijfelen. Ik weet wat ik kan en wil en ga werken aan meer vertrouwen te hebben in mezelf. Hoe? Door meer naar mijn gevoel te luisteren en te vertrouwen op mijn intuïtie.

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *