Vrouw zijn is soms erg zwaar..

 

Dames hebben jullie ook wel eens van die dagen waarop je totaal niet lekker in je vel zit en niks goed voelt en alles te veel is..?

Sinds gister ben ik extreem moe en buikpijn, hoofdpijn, meer last van spierzwakte, kortom; ik voel me niet goed. Toen realiseerde ik mij ineens dat het weer bijna die tijd van de maand is en viel alles op z’n plek.

 PMS

Premenstrueel Syndroom (PMS) zijn klachten die je door je aankomende menstruatie kan krijgen nog voor je ook echt ongesteld bent.

Kan jij je voorstellen dat ik als 12 jarige meid bad tot god om buikpijn te krijgen omdat die ongesteldheid altijd zonder waarschuwing kwam opzetten en het mij in meerdere awkward situations (lees doorlekken🤦🏾) had gebracht. Nouuuuu ik neem mijn worden terug god! Nu bid ik elke maand op een wonder waardoor ik niet ziek wordt voor, tijdens en na mijn menstruatie. Ik wordt, zoals zoveel andere dames, letterlijk ZIEK. Naast die vreselijk buik, rug en/of been weeën,  is er nog ruimte voor o.a. koorts, migraine, overgeven, gewrichtspijn, de hele dag misselijk zijn etc. En dan hebben we het nog niet eens over mijn geestelijke gesteldheid 😀. Dit lijkt misschien erg dramatisch allemaal maar kan je verzekeren dat ik geen aansteller ben en een hoge pijngrens heb. Dit zijn 1 van de weinige momenten dat je mij zou kunnen zien huilen maar natuurlijk niet in ‘t openbaar cuz big girls dont cry😝. Ben altijd blij wanneer het voorbij is.

Maaaar ik probeer nu al jaren op een natuurlijke manier de pijn te managen en heb 2 soorten thee gevonden die de pijn en ongemakken kunnen verlichten. Of in ieder geval bij mij.

FRAMBOOSBLAD/ RASPBERRYLEAF

Naast thee zijn er ook capsules die te koop zijn bij natuurwinkels zoals die ene waar van ik steeds de naam vergeet Barret en .. (vroeger de tuinen). Ik drink dan zeker elke 3 uur een kop sterke framboosbladthee. Vaak nog in combinatie met paracetamol maar alleen als ik niet rechtop kan zitten/ staan van de pijn. Het is niet dat bij mij de pijn helemaal verdwijnt maar ik kan meestal wel weer mijn dagelijkse dingen doen. Lees wel goed de beschrijving en toepassing door. Je mag het bijvoorbeeld niet gebruiken als je zwanger bent of zwanger probeert te raken.

KAMILLE/ CAMOMILE

Ook pure kamille thee werkt bij mij aardig tegen de pijn. Hier drink ik zo’n 3 tot 4 kopen van per dag. Het werkt ontspannen en kan er daardoor voor zorgen dat de krampen minder intens worden. De kamille thee maakt mij ook rustiger in mijn hoofd. Ook deze thee kan je in een natuurwinkel kopen of gewoon bij de kruidvat.

Ik probeer nog steeds van alles uit dus als ik weer nieuwe info heb, deel ik dit zeker met jullie. Lees goed de toepassing als je 1 of beide thee gaat proberen en ik zie graag hoe/ of het bij jou beviel.

Until the next one

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *