Waarom vieren we Kerstmis ?!

 

Kerstmis: met kerstmis wordt de geboortedag van Jezus Christus gevierd.

Ik, vier net als vele, Kerstmis op 25 en 26 december. Dit is al zo zolang ik het me kan herinneren. Het is altijd een gezellige tijd met mijn familie, veel lekker eten en niet te vergeten cadeautjes.

Heel leuk en aardig allemaal maar wat wordt er gevierd? Op school en in de kerk hoorde ik altijd dat we de geboorte van kindeke Jezus herdachten/ vierde. Toen was ik al erg sceptisch. Zo jong als ik was begreep ik niet waarom niemand mij kon vertellen waarom Jezus 2 dagen jarig was en wij ‘normale mensen’ alleen 1 dag.

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik deze feestdag in twijfel begon te trekken. Toen ik zelf kon lezen ging ik op onderzoek uit.  Het was pas een aantal maanden geleden dat ik de voor mij meest logische vraag rond deze feestdag probeerde te beantwoorden.

WAAR STAAT OP WELKE EXACTE DATUM JEZUS GEBOREN IS?

I’ll wait..

Ja dat is een lastige he. En als jouw antwoord de bijbel is wil ik graag weten welke versie jij heb want ik kan het niet vinden 😀.

Vraag jij je niet af waarom de exacte datum niet in ‘het heilige boek ‘ staat beschreven? BECAUSE IT DOESN’T MATTER! Met alle verhalen die bekend zijn over Jezus,  wat zou dan belangrijker zijn om te onthouden. Zijn wijsheden of zijn verjaardag? Ik weet dat ik niet herinnerd wil worden door mijn geboortedag maar door mijn impact op mensenlevens.

Weer een feestdag die door de mens is gemaakt ‘in de naam van geloof’. Ik doe graag mijn eigen onderzoek en zeg daarbij niet dat jij moet stoppen met wat je doet. Ik wil je alleen bewust maken en laten nadenken over wat je nou viert. Zelf wil ik kerstmis anders aanpakken. Hoe? Daar ben ik nog niet helemaal uit dus misschien lezen jullie het volgend jaar hahah. Het hoeft in ieder geval niet op 25 – 26 december te zijn aangezien niemand Jezus z’n verjaardag weet.

Until the next one..

💋💋💋

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *