3 Feestjes, Welke Skip Ik..?!

Ken je het gevoel dat je ineens door heb wanneer je meestal de fout in gaat. Je wordt bewust van het moment waarop je vaak de verkeerde beslissing neemt en achteraf spijt krijgt. Alleen nu zie jij wanneer dat moment er is en hoef je niet met ‘had ik maar..’ of ‘volgende keer doe ik het anders..’ preken te zitten.

Ik wordt steeds bewuster van mijn eigen handelingen en gevolgen daarvan. Waar ik een jaar geleden nog twijfelde om ‘nee’ te zeggen, zeg ik nu eerder nee.

Neem bijvoorbeeld deze situatie die voorheen voor heel veel stress had gezorgd. Er was een weekend waarop er 3 feesten op 1 dag waren. Hartstikke leuk hoor alleen begonnen ze ALLE 3 rond de zelfde tijd en waren ze NIET bij elkaar in de buurt.  Een paar maanden geleden zou ik dus al in paniek zijn geraakt want ja, ik kan onmogelijk op tijd bij alle feestjes zijn..in paniek raken

Vroeger zou ik me hebben uitgesloofd, m’n nek hebben gebroken en meerdere salto’s hebben gedaan om maar iedereen tevreden houden. Nu was mijn eerste gedachte, welke van deze 3 feesten ga ik skippen. En het gekke is, ik voelde mij totaal niet schuldig bij deze gedachten. Dit komt omdat ik mij heb gerealiseerd dat ookal wil ik en denk ik vaak dat ik Superwoman ben, ik kan niet alles. 1 feest op een dag is al heftig, laat staan 3!

Toch vond ik het nog moeilijk om te zeggen dat ik niet kon komen. Ondanks dat ik wist dat dat op het moment het beste voor mij en mijn gezondheid was..

Had ik even geluk toen 1 van de feesten niet door ging 😀. En ookal wist ik dat 2 feesten op 1 avond eigenlijk te enthousiast voor mij waren , dwong ik mezelf toch te gaan. Of ik spijt had? Zeker weten! Voelde me zo beroerd bij het laatste feest en deed zo mijn best om te blijven lachen maar gaf het na 2 uurtjes op en ging even liggen in de auto.

Moral of the storie. Denk altijd eerst aan jezelf. Niemand heeft wat aan je als je er bij bent maar niet aanwezig bent..

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *