Praatjes en GEEN actie..

 

Het gevoel dat niets wil lukken in het leven kent bijna iedereen. Je werkt hard aan je toekomst , onderhoudt contacten met vrienden en familie en probeer goed voor jezelf te zorgen. Toch lijkt het alsof je nog precies op de zelfde plek bent als een jaar geleden. Maar hoe breng je verandering in je leven..? Echte verandering.

Nou ik zal het je vertellen. Het begint met eerlijk en kritisch naar jezelf te kijken. Ik vond bijvoorbeeld dat ik zo mijn best deed om weer wat van mijn leven te maken na mijn ziekte maar niks leek van de grond te komen. Ik werd zo verdrietig dat ik bijna alle hoop dat opgegeven. Dat was het punt waarop ik realiseerde dat ik hulp nodig had. Ik moest met een professional praten om te zien waar ik precies vastliep. Alleen zo kon ik verder. Via de huisarts ben ik om de week gesprekken gaan voeren met een praktijkondersteuner die ik mijn therapeut noem. Door te praten kwam ik tot nieuwe inzichten. Ik kwam er achter dat ik veel praatte en weinig actie ondernam. Ik zei het 1 en deed het ander. Ook mijn mentor die ik via Emma at Work had liet mij het zelfde zien. Het was moeilijk om te accepteren dat ik helemaal niet zo goed bezig was als ik zei of dacht. Ik werd er even verdrietig van maar wist dat NU het moment was om wakker te worden. Ik lag jaren te dromen van een ideaal leven, een fantasie die ik vanaf die dag werkelijkheid zou gaan maken.

Door te doen in plaats van te praten heb ik in  2 maanden meer bereikt dan in een heel jaar!!

Hoe?

1. Door uit te zoeken wat ik wil.

Door veel te praten met anderen maar ook echt ideeΓ«n op papier te zetten, gingen mij gedachte leven. En nee iets op je laptop typen is niet het zelfde.. Het schrijven met pen op papier heeft iets krachtigs. Je bedenkt het in je hoofd en geeft je lichaam de opdracht dit uit te werken. Wanneer je schrijft en dit daarna leest maak je connecties en kom je op nieuwe idee voor de werkelijke uitvoering van je plan.

2. Door uit te zoeken wat mij gelukkig maakt.

Ik dacht deze vraag gemakkelijk te beantwoorden en zei jarenlang:  ‘ik ben het gelukkigst als ik anderen kan helpen’. SUPER breed antwoord. TE breed want ik zeg iets maar zeg eigenlijk helemaal niks.. Wat is iemand helpen? Ik kan de deur voor je open houden als je achter me loopt.. Ik kan iets voor je pakken als je er zelf niet bij komt.. Zo help ik ook. Maar dat is niet wat ik bedoelde. Ik wil helpen op mentaal niveau. Ik wil jou kunnen inspireren, motiveren en helpen bewust te worden van jou handelingen en acties. Ik wil je helpen groeien tot een (nog) beter mens. Wanneer ik dat bereik, maakt het mij super GELUKKIG.

3. Door mezelf te omringen met like minded mensen.

You are the company you keep. Ga je om met slimme mensen, dan wordt je slimmer. Ga je om met nietsnutten, dan wordt je waarschijnlijk ook gezien als een nietsnut.  Ik ben sinds vorig jaar bezig echt op te letten wie ik in mijn buurt laat. Ik probeer elke dag, maand, jaar vooruitgang te boeken. Als ik dat niet bij jou zie, kunnen we niet met elkaar omgaan. De mensen om je heen hebben zo een grote invloed op of jij het gaat maken of niet. Wees voorzichtig en let op. Ik wil leren van de mensen om mij heen en wil dat zij ook van mij leren. Vriendschap is voor mij een wisselwerking van wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Ben jij klaar om positief te veranderen?

 

Until the next one..

πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

1 thought on “Praatjes en GEEN actie..”

  1. Pingback: Vrienden van het andere geslacht - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *