Waarom Gel Kopen Als Je Het Zelf Kan Maken..?

Al jaren ben ik op een natural tour. Natural hair, natural food & natural hair and skin products.

Het is niet zo dat ik dan alleen maar natuurlijke producten koop en gebruik. Ik probeer wel te kijken naar wat ik in huis heb en hoe ik het zou kunnen vervangen met een natuurlijk alternatief.

Zo heb ik kortgeleden zelf gel gemaakt. Vanaf het moment dat ik een actieve youtuber werd zag ik lijnzaadgel voorbij komen. Lijnzaad kende ik wel als pakking tijdens mijn schoonheidsspecialist opleiding maar niet als gel. De link was niet moeilijk te leggen aangezien lijnzaad gemengd met warm water een slijmerig gebeuren wordt.

Naast dat het, volgens vele YouTubers een prima haarproduct is, heeft lijnzaad de volgende eigenschappen:

● lijnzaad schijnt genezende eigenschappen te hebben doordat het rijk is aan omega3 vetzuren, polyfenolen en antioxidanten die onder andere helpen hart- en vaatziekten te voorkomen, insuline te reguleren en de bloeddruk te verlagen.

● voor de huid en haarverzorging stimuleert lijnzaad de wondgenezing, reguleert de vochtbalans en geeft huid en haar een gezondere uitstraling.

Voordat ik begon met het maken van de gel heb ik wat blogs gelezen en wat video’s bekeken van andere die mij voor waren. Ik zag bij ÊÊn blogger het recept waarin duidelijk de hoeveelheid lijnzaad en water werd aangegeven. Zij gebruikte de verhouding 25 gram lijnzaad : 200ml water.

Dit leek mij best weinig dus zou dat sowieso verviervoudigen. Dit bleek later helemaal niet nodig maar ach. Ik gebruikte dus 100gram lijnzaad en 800ml water. Natuurlijk was dit de eerste keer dat ik deze gel maakte en er ging van alles fout. Check mijn video hieronder en vergeet ook niet volgende week naar deel 2 te kijken. Daarin laat ik zien hoe de lijnzaadgel er in mij haar uit ziet.

Untill the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *