Ik kom je redden!

Sinds een paar maanden gaat het slechter met mijn gezondheid. Ik merk dat ik vaker helemaal kapot ben en dat is dan na een ‘goede’ nachtrust. Kleine inspanningen zorgen voor extreme vermoeidheid vaak met zwakte van mijn ogen, nek en rug. Bij grote inspanningen vraagt mijn lichaam soms dagen rust.

Of ik die rust dan ook neem? Meestal niet. Vind het simpelweg zonde om de hele dag in bed/ op de bank te liggen. Helemaal als er iemand om mijn hulp vraagt.

Ik ben graag nodig. Het gevoel dat anderen mij nodig hebben motiveert mij mijn bed uit te komen. Ik kan mij dan ook niet voorstellen wat het is om aan mezelf te denken wanneer ik het gevoel heb nodig te zijn. Tuurlijk werk ik eraan om vaker aan mezelf te denken en voldoende rust te nemen. Toch lijkt dit mij moeilijker af te gaan als ik van tevoren had gedacht.

black super woman

Zoals ik hierboven al schreef, anderen helpen motiveert mij vaak om mij bed uit te komen. Wanneer de mensen om mij heen zien dat het minder goed gaat adviseren ze mij rustiger aan te doen. ‘Neem je rust Jan..’, is iets dat ik vaak hoor. Wat de meeste mensen niet begrijpen is dat mijn spieren een soort haat/liefde verhouding met mij hebben. Geef ik ze geen of weinig aandacht, verzwakken ze. Geef ik ze veel en/of vaak aandacht, verzwakken ze.

Wanneer ik weinig doe voel ik de kracht in mijn spieren afnemen. Als ik dan van die dagen heb waarop ik “mee wil doen” met de rest betaal ik daar de ultieme prijs voor: BEDRUST.

En die bedrust is echt niet leuk hoor. Ten eerste fysiek niet omdat ik super beperkt ben in mijn bewegingen door niet (goed) te kunnen zien, rechtop te zitten, te lopen, dingen te pakken etc. maar ook mentaal is het zwaar. Ik ga dan piekeren omdat ik denk dat Superwoman (dat ben ik dus) haar mensen niet kan helpen waardoor de stress zich weer fysiek uit in spierzwakte. Heel vervelend allemaal..

Maar ja, wat doe ik er aan? Ik probeer nu in ieder geval vaste dagen aan mezelf te geven waarop ik 100% met mezelf bezig ben. Het moet echt een situatie zijn van leven of dood voordat ik plek creΓ«er op zo een dag. Hoe zou jij t zelf aanpakken als jij jezelf herkent in de redder rol?

Until the next one..

πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *