5 Tips Om Het Jaar Goed Te Starten

Inmiddels is 2020 al een paar dagen oud en is dit het moment waarop iedereen meestal nog zijn best doet. Al die doelen en goede voornemens die we hebben opgesteld staan bovenaan onze prioriteiten lijst. Maar jammer genoeg is het voor vele (waaronder ikzelf) moeilijk om dit alles vol te houden. Ik wil jou (en mezelf) uitdagen van onze doelen een lifestyle te maken. Laten wij het jaar goed starten! Heb je nog geen doelen, volg deze 5 hieronder dan.

1. Declutter

Declutter a.k.a. opruimen is een van mijn favorieten woorden geworden. Een goed opgeruimde ruimte geeft mij enorm veel rust. De Kon-Mari methode is menig Youtuber een populaire manier om een georganiseerd leven te krijgen. Deze methode heeft als doel alles maar dan ook ALLES op te ruimen. Dit klinkt heftig maar doordat dit op een gestructureerde manier gebeurd, valt het mee. Wat ik ga doen is deze methode maandelijks bijhouden om die lifestyle change in te brengen.

2. Gewoon beginnen!

Als je iets wilt veranderen is nu het moment! Makkelijker gezegd als gedaan. Ja.. daar kwam ik ook achter. Mijn stok achter de deur is dat ik een week mag praten. Ik mag van alles zeggen maar moet na die week actie ondernemen. Een stap is alles dat nodig is. Het houdt mij scherp over wat ik zeg omdat ik weet dat ik het ook echt moet gaan doen.

3. Visionboard maken

Nog een manier om het jaar goed te starten is door een visionboard te maken. Op een visionboard laat jij je plannen, doelen en ideeën zien. Al een aantal jaar maak ik jaar visionboards waarvoor ik ongeveer vijf hoofdonderwerpen kies. Bij die onderwerpen schrijf ik een tekst of zoek ik een afbeelding. Van dit alles maak ik een collage die ik onder andere als screensaver op mijn telefoon gebruik. Check ook nog mijn video waarin ik een voorbeeld laat zien.

meal prep

4. Meal prep

Meal prep is het voorbereiden van je maaltijden voor een of meerdere dagen. Wanneer ik mijn maaltijden voorbereid heb ik meer tijd over voor andere zaken. Ook eet ik gezonder doordat ik niet door luiheid voor een vette snack kies. En het hoeft niet moeilijk te zijn. Kook net iets meer als je gewend bent en verdeel het in porties. Misschien heb je de eerste keer 1 dag extra eten en de keer erna 2 dagen extra.

5. Kies een vorm van beweging

Bewegen is goed voor je. Dat is iets waar meerdere onderzoekers het over eens zijn. Ook ik vind het heerlijk om in beweging te zijn. Ik ben echter nooit een sporter geweest. Een tijd geleden heb ik besloten dat een stuk wandelen ook bewegen is. Telkens was ik op zoek naar iets waardoor ik minimaal een liter kon zweten. Wat ik merkte was dat ik mezelf kapot maakte en het sporten helemaal niet leuk meer was. Kies daarom iets waar jij zelf blij van wordt. Het gaat erom dat je in beweging blijft.

Wat zijn jouw voornemens of doelen dit jaar? Ik ben benieuwd.

Until the next time..

2 thoughts on “5 Tips Om Het Jaar Goed Te Starten”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *