Met 3 Ingrediënten Jouw Eigen Deodorant Maken

Deo maken kan iedereen! Als ik wist dat deodorant maken zo simpel was, was ik hier zeker eerder aan begonnen. Met 3 ingrediënten jouw eigen deodorant maken klinkt als een val. Het lijkt misschien niet te kunnen maar ik en nog vele anderen met mij hebben dit succesvol gedaan! Volg de stappen hieronder en maak ook jou eigen natuurlijke deo.

pure kokosvet/ olie

Ingrediënten

  • Kokosvet/ -olie staat in zijn puurste vorm bekend om zijn verzorgende en antibacterieel werking. Het helpt ook enorm bij het uitsmeren van de deodorant.
  • Baking soda heb ik altijd in huis. Ik gebruik het voor van alles. Door zijn ontzurend en ontgeurend eigenschappen wordt deze vaak toegevoegd aan de DIY deodorants. Toch kan de bakingsoda de huid soms irriteren. Het advies is daarom ook om minder van dit product te gebruiken of zelfs helemaal niet als de huid geïrriteerd raakt.
  • Maizena bindt en ontrekt vocht waardoor dit goed kan werken in de deodorant. Er bestaan verschillende varianten van de DIY deo waar de maizena soms ook wordt weggelaten.
  • Optionele olies zijn aromatische olies die toegevoegd kunnen worden voor een milde geur of een extra werking. Denk dan aan bergamot-, lavendel- of tea tree olie.

Recept

In mijn video kan je zien dat ik te veel deodorant had gemaakt. De hoeveelheden hoef je daarom niet aan te houden maar dit is hoe ik het heb gedaan.

  • 100 mg maizena
  • 50 mg baking soda
  • 100 mg kokosvet
  • 10 druppels testree olie

Bereidingswijze:

Mix eerst de droge ingrediënten samen. voeg de kokosvet/ olie toe en meng het goed samen. Als laatst, en dit is optioneel, kan je een paar druppels essentiële olie toevoegen en klaar is kees.

oksel met natuurlijke deodorant

Ervaring

Ik gebruik de DIY deodorant nu bijna twee weken. Na jaren een spuitbus te hebben gebruikt, was ik gewend geraakt aan het in een heerlijk geurende damp terecht te komen wanneer ik deodorant opdeed. Dat was even omschakelen dus.

De eerste 24 uur(ish) na gebruik rook ik niks. Geen zweetlucht, geen mufheid, niks. Ik had expres niet gedoucht in de avond om de deo te testen na een goede nacht zweten. Nou toen begon het wel een beetje funky te ruiken. Toch dacht ik dit kan erger. En dat gebeurde ook. Toen ik ongesteld werd merkte ik ineens een sterkere lichaamsgeur. Maar na een frisse douche en de deo opnieuw te hebben aangebracht was ik weer de hele dag fris. Echt een aanrader dit!

Ga jij het proberen?

Until the next one..

4 thoughts on “Met 3 Ingrediënten Jouw Eigen Deodorant Maken”

  1. Pingback: Een (ver)nieuwe(de) 'quarantaine' visonboard - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Hibiscus olie - Wat is het en hoe Gebruik je het? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *