Wat Is Een Natuurlijke Deodorant?

Na het lezen van verschillende artikelen en onderzoeken over deodorant was ik verbaasd dat het überhaupt nog verkocht mag worden. Het gaat hier dan om de “commerciële” deo’s die ingrediënten bevatten als aluminium en parabenen. Onderzoekers linken deze ingrediënten aan verschillende ziekte wat ik zacht uitgedrukt zorgwekkend vind. Maar wat zijn deze natuurlijke deo’s en wat is het verschil met de gewone deodorant.

Wat is een natuurlijke deodorant?

Een natuurlijke deodorant is een deodorant die gemaakt is van natuurlijke producten. De samenstelling kan bestaan uit verschillende vetten, boteren en olies. Denk hier bijvoorbeeld aan kokosvet/ -olie, sheabutter, lavendelolie en tea tree olie. Afhankelijk van wat jij wil bereiken met de deo (anti-perspirant of -transpirant) kan de samenstelling wat verschillen. Wat de natuurlijke deo zo populair maakt is dat er geen toevoegingen zijn van middelen die de gemiddelde burger niet kan uitspreken. Het is een eerlijk product. Wij weten als consument precies wat erin gaat en daardoor wat wij op ons lichaam smeren/ sprayen.

natuurlijke olie

Store bought or Do It Yourself (DIY)

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties om voor een natuurlijk(er) product te kiezen. De producten die je in de winkel kan kopen hebben vaak een ingrediënten lijst zodat jij precies kan nagaan of dit iets voor jou is. De natuur winkels zoals Holland & Barret of online shops als Native.com zijn plekken waar natuurlijke deo’s verkocht worden.

Wanneer je echter je eigen deodorant maakt is het (vaak) niet alleen voordeliger maar kies jij ook jouw eigen samenstelling. De basis is veelal het zelfde (kokosvet/ -olie, baking soda en maizena) alleen kan jij er zelf een aromatische olie toevoegen met extra voordelen en een milde geur.

Voor- en Nadeel

Het grootste voordeel van zelf je deodorant maken is dat jij bepaald wat er in gaat. Jij kan het zo aanpassen totdat het precies is wat jij wil en nodig hebt. Daar komt bij dat alle schadelijke ingrediënten niet meer op en in jouw lichaam komen. Hierdoor kan jouw risico op irritatie en andere klachten verminderd worden.

Een nadeel kan zijn dat de houdbaarheid van jouw zelfgemaakte deo niet zo lang is als je gewend was van de winkel gekochte deodorant. Het is dan ook van belang te onderzoeken hoe jouw natuurlijke deodorant langer houdbaar blijft.

Ga jij de overstap maken naar een natuurlijke deo of heb je dat al gedaan ? Ik ben benieuw..

Until the next one..

1 thought on “Wat Is Een Natuurlijke Deodorant?”

  1. Pingback: Avocado haarmasker Geïnspireerd door cardi b - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *