Hibiscus olie – Wat is het en hoe Gebruik je het?

hibiscus

Met mijn gevoelige huid neig ik de afgelopen jaren steeds meer naar zo natuurlijk mogelijk. Producten van de aarde. Vruchten, bloemen en bladeren die net zo veel, of misschien zelfs meer, voor mij kunnen betekenen. Zo kwam ik er op ook thuis te experimenteren met DIY producten. En dan nu hibiscus olie. Wat is het en hoe gebruik je het?

Hibiscus olie: wat is het?

De hibiscus is een bloemplanten die van nature in de mediterrane-, subtropische- en tropische gebieden voorkomt. Er bestaan zeker tussen de 200 en 220 van de bloemplanten soort. Ze vallen op door hun mooie opvallende kleuren en trompetvormige bloemen.

Om hibiscus olie te maken heb je niet veel nodig. Zelf laat ik in mijn tutorial op YouTube zien hoe ik met olijfolie en gedroogde hibiscus de olie maak. Waar de olie bij moet helpen is: haargroei bevorderen, roos verminderen, wondjes (sneller helpen) genezen en het grijs worden vertragen.

Hoe gebruik je het?

Er zijn enorm veel manieren om hibiscus te gebruiken. Bepaalde soorten hibiscus bloemen worden verwerkt in voeding terwijl andere gebruikt worden in beauty producten. De plant wordt onder andere gebruikt als kleurstof en smaakmaker. Maar ook om gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en kriebelhoest aan te pakken.

In deze blog wil ik de beauty kant belichten. Dan vooral hoe hibiscus olie gebuikt kan worden voor huid en haar. Hibiscus schijnt je haar voller en glanzender te maken. Ook wordt het samen met henna gebruikt om het haar intens te kleuren.

Voor huid en haar werkt hibiscus hydraterend. De zuren die van nature in hibiscus zitten kunnen zorgen voor een licht peelende werking. Daarmee worden dode huidcellen verwijderd. Daarnaast zijn het de antioxidanten in de hibiscus die een ontstekingsremmend en kalmerend effect op de huid hebben.

Nu je iets meer info heb, hoop ik de vraag ‘hibiscus olie wat is het en hoe gebruik je het’ voor jou te hebben beantwoord. Bekijk ook nog mijn tutorial hieronder:

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *