Ik zat in een aflevering van de online talkshow Adem!

adem talkshow

Ik zat in een aflevering van de online talkshow Adem! Vind het nog steeds gek om terug te zien. Dit is zo way out of my comfortzone maar toch deed ik het. Denk dat het zo’n twee jaar geleden was dat ik besloot te leven. Ik zou genieten, risico’s nemen en mezelf beter leren kennen. Wanneer er zich dan een kans opdiend om iets nieuws te proberen, ga ik er 100% voor. Het is spannend en vaak zelfs eng. Toch blijf ik het doen omdat het eindresultaat mij zoveel meer brengt dan dat angst mij zou brengen.

De online talkshow Adem

Ik moest echt even terug in de tijd (op Instagram) omdat ik niet meer wist wanneer deze reis begon. Het was dus midden juli toen ik een oproep zag van Afro Dutch Powerhouse. Ik kwam ze op Instagram tegen en zag dat ze een Youtube kanaal hadden. Op dat kanaal zag ik meerdere aflevering van de online talkshow Adem en dit deed mij denken aan The Grapevine. Een Amerikaanse vorm van de show. In beide shows is een een panel van donkere/ gemixte mensen die thema’s bespreken. De thema’s hebben weer betrekking op de positie van de gekleurde man/ vrouw in de maatschappij. Y’all should already know sis is here to support my fellow black brothers and sisters.

Het begon met de oproep

Omdat ik al helemaal in de show zat, was ik super enthousiast toen ik de oproep zag. Ik dacht wat leuk dat ze nieuwe mensen in de groep willen brengen. Toen dacht ik ineens: ‘wacht, ik kan een van die nieuwe mensen zijn!’ Ik twijfelde geen moment en begon te onderzoeken wat de stappen waren om mij aan te melden. Ik stelde mijn mail met daarin mijn motivatie om mee te doen op en verstuurde die de zelfde avond nog. Of althans, dat dacht ik.

Gespannen checkte ik dagelijks mijn mail tot ik er achter kwam dat ik de mail helemaal niet had verstuurd. Ey ik was pissed want dacht dat ik door de paar dagen vertraging mijn kans had gemist. Ik liet me niet demotiveren door mijn eigen stomiteiten en stuurde alsnog de mail. Niet lang daarna kreeg ik een reactie dat ik door de eerste selectie ronde was.

Op naar Rotterdam

Het moment dat de definitieve selectie werd gemaakt brak aan. De overgebleven aanmelders, waaronder ik, werden gebeld. Ik was best nerveus. Niet eens om een goeie indruk achter te laten maar meer om wat ik over mezelf zou vertellen. Dit waren mensen die mij niet kende. Soms merk ik dat ik nog steeds twijfel of ik nieuwe mensen moet vertellen dat ik een spierziekte heb. In dit geval besloot ik het wel te doen omdat ik deze kans zag als werk. Zij verwachten wat van mij en als ik niet aan de verwachting kan voldoen door het achterhouden van belangrijke informatie, kan ik gezien worden als oneerlijk. Dat is het laatste dat ik wil en daarom besloot ik zo transparant mogelijk te zijn.

Dit pakte super goed uit en dat gaf mij ook gelijk een vertrouwenboost. Ik werd geselecteerd als één van de nieuwe gezichten van de online talkshow Adem. De opnames waren in Rotterdam en ook dat gaf mij een beetje angst. Zou ik het de hele dag reden en mijn energie op pijl kunnen houden? De Adem organisatie had het gelukkig zo geregeld dat ik als eerst kon filmen. Als ik daarna merkte dat het niet ging, kon ik gaan. Dit was een super ervaring en hoop voor seizoen 4 weer mee te kunnen draaien.

Until the next one..

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *