Dit is mijn ervaring als chronisch zieke met Corona

corona

Yep, ik heb Corona. Vanaf het begin zei ik dat als ik het moet krijgen, er geen ontkomen aan was. Ik kan extra mijn best doen om hygiënischer te zijn. Contacten beperken en zo gezond mogelijk leven. Maar ja, nu heb ik het toch. Naast mijn spierziekte en astma die al voor ademhalingsproblemen zorgen, kreeg ik er nog iets extra’s bij. Dit is mijn ervaring als chronisch zieke met Corona.

De symptomen passen wel bij Corona..

Sinds een paar maanden heb ik vaker last van ademhalingsproblemen. Ik voel een constante druk op mijn borst. Diep in ademen voelt alsof iemand een riem steeds strakker om mijn borst en ribben trekt. Nee, het is geen pretje. Maar hier school ook gelijk het gevaar. Niet goed kunnen ademen liet bij niet gelijk alarmbellen afgaan. Vermoeidheid is ook zo een symptoom waarvan ik dacht: ‘ ow dit hoort bij de weersverandering..’.

Het hebben of krijgen van Corona ging op dat moment niet eens door mijn hoofd. Wel had ik een licht gevoel van bezorgdheid voor mezelf als chronisch zieke met Corona. Wat zou dat voor mij betekenen? Zou ik ergere klachten kunnen verwachten omdat ik al ‘ziek’ ben? Het was een vrijdag toen ik opstond en me niet fit voelde. Ik had een afspraak staan en dacht nog misschien moet ik thuis blijven.. Iets in me zei: ‘neem maar voor de zekerheid je temperatuur op.’ En BAM! Koorts.

Ik ben positief

Ik moet zeggen dat ik vrij nonchalant was. Misschien zelfs een beetje in een ontkenningsfase. Ik dacht ik voel me niet goed maar doe gewoon rustig aan. Dan moet het wel goed komen.. toch? In tussen had ik wel keelpijn maar ook dat zag ik niet echt als een absoluut Corona symptoom. Pas toen het ademen later op de dag zwaarder begon te worden dacht ik, dit is niet goed. Wat ik wilde weten was of de ademhalingsmoeilijkheden kwamen door mijn spierziekte of door Corona.

De volgende dag belde ik de huisartsenpost en ging langs voor een controle. Als ik je zeg dat ik bijna met die dame heb gevochten die de Corona test afnam is het geen grap. Er was niks mis met haar hoor. Zij deed haar werk en vertelde me hoe en wat ze zou doen. Ondanks dat ik al eerder een neusendoscopie heb gehad, kon niet mij voorbereiden op dit onderzoek. Uit reflex, en ik leek wel een ninja, probeerde ik haar hand weg te duwen. Toen dacht ik nog shit, straks moet ik opnieuw omdat ik de test heb verpest. Dat bleek niet nodig. Twee dagen later hoorde ik positief getest te zijn op het Corona virus.

Verplichte quarantaine

Niet is erger als gedwongen worden iets te doen. Zo ook quarantaine. Ik vond het eerst prima in ‘gezonde staat’ weinig contacten te hebben. Boodschappen doen deed ik ook heel weinig. Maar wanneer je dan hoort je mag nergens heen en geen fysieke contacten hebben, nou dat voelde ik hoor. Het is ook niet dat ik lekker thuis kon chillen want inmiddels waren mijn klachten erger geworden. Ik had constante hoofdpijn, was super verkouden en de hoestbuien die ik nu nog steeds heb zijn vreselijk. Na elke bui ben ik blij dat ik nog leef. Het hoesten vraagt zo veel energie en kracht dat ik letterlijk moet bijkomen voordat ik überhaupt wat kan drinken ofzo.

Gelukkig gaat het nu veel beter (op het hoesten na) en vrijdag mag ik officieel uit quarantaine. Ik ben nog aan het herstellen maar wou even mijn verhaal met jullie delen. Mijn ervaring als chronisch zieke met Corona was tot nu toe ok. Ondanks dat ik er goed ziek van was, zou ik de klachten omschrijven als mild. Ik weet dat niet iedereen de symptomen het zelfde ervaart. Daarom is het belangrijk dat je goed op jezelf let. Stay save and healthy guys!

Until the next one..

Lees ook:

2 thoughts on “Dit is mijn ervaring als chronisch zieke met Corona”

  1. Pingback: Ik zat in een aflevering van de online talkshow Adem! - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: 2021: Het jaar van financiële vrijheid - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *