Avocado haarmasker Geïnspireerd door cardi b

Ik weet niet meer precies wie het zei of wanneer het was maar dit is wat ik mij ervan herinner. Als je niet bereid bent het te eten of drinken, waarom zou je het dan op je huid smeren? Dat heeft tot op de dag van vandaag een diepe indruk op mij achtergelaten. Toen ik de avocado haarmasker geïnspireerd door Cardi B zag, wist ik, dat dit eetbaar masker goed paste in dit principe.

De voordelen van natuurlijke producten

Een van mijn favoriete en eerst besproken voordelen van natuurlijke producten is dat het vaak voordelig is voor de portemonnee. De ingrediënten die je nodig hebt voor een masker, crème of scrub heb je meestal toch al thuis. Dit maakt dat je niet onnodig veel geld gaat uitgeven aan dingen die je in het vervolg niet meer gaat gebruiken.

Ook de avocado haarmasker van Cardi B bestaat uit ingrediënten die zij al thuis had. Als je de originele video bekijk hoor je haar letterlijk zeggen: “dit kan er ook nog bij” terwijl zij een banaan pakt.

Een ander voordeel is dat jij weet wat er in jou zelfgemaakte product zit. Je hoeft je niet af te vragen wat die E-nummers of moeilijk uitspreekbare woorden betekenen. Jij bepaald hoeveel van welk product gebruikt wordt.

Proteïne behandelingen voor het haar

Ik ben sinds ik mijn haarverzorging weer serieus neem, opnieuw fan geworden van proteïne behandelingen voor het haar. Of ze nou daadwerkelijk iets doen of dat het tussen mijn oren zitten laten we even achterwege.

Proteïne schijnen het haar te versterken door beschadigde delen op te vullen en daardoor het haar te herstellen. De kracht glans en hydratatie zorgt voor verminderde haarbreuk. Voorbeelden van natuurlijke eiwitten zijn: yoghurt, eieren, kokosmelk en avocado.

Het recept.. maar dan iets aangepast

Het originele recept heb ik wat aangepast. Simpelweg omdat ik niet alle ingrediënten die Cardi B gebruikte in huis had. Wel heb ik me in grote lijnen aan haar recept gehouden. Hieronder de ingrediënten en wat ze voor jouw haar kunnen doen.

  • Avocado: voedt droog haar, geeft glans en stimuleert herstel;
  • Eieren: helpt roos voorkomen, verstevigt haarwortels;
  • Mayonaise: verwijdert hard water (door de toegevoegde azijn), helpt tegen roos
  • Honing: antiseptisch, trekt vocht aan en houdt ‘t vast
  • Olijfolie: maakt haar soepel, zacht en glanzend.

Bekijk ook nog de video waarin ik dit masker maak en gebruik hieronder:

Until the next one..

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *