Voor jezelf harsen met suikerhars

suiker

In deze gekke tijd waarin de kappers en schoonheidssalons dicht zijn, kan het lastig zijn je beauty routine bij te houden. Hoe kom je nu van dat ongewenst haar af? Nou voor de echte bikkels heb ik het antwoord hoor: JEZELF HARSEN MET SUIKERHARS! Jij kan thuis met wat suiker, citroen en water je eigen hars maken. Deze staat er dan natuurlijk niet voor de sier. Voor jezelf harsen met suiker is zo moeilijk nog niet. Ik help je erdoorheen met wat simpele stappen.

De suikerhars maken

Jezelf harsen met suikerhars vraagt om wat voorbereiding. Tja, het spreek misschien voor zich maar voor je begint heb je hars nodig. De ingrediënten hiervoor heb je misschien al thuis. Suiker, citroen en water. That’s it! Ja echt. Zo simpel als het klinkt is het bijna ook om te maken. Op Youtube heb ik een video staan waarin ik tot in detail uitleg hoeveel van wat je precies nodig hebt. Bekijk die dan ook eerst voordat je de volgende stappen volgt.

Schoon en ontsmet

Het is heel belangrijk om op een schone huid te werken. Tijdens het harsen trek je haren uit de huid. Dit zorgt voor kleine wondjes (geen stress hier merk je bijna niks van) die als de huid niet goed schoon is, kan zorgen voor irritatie. De huid maak je dan ook makkelijk vet en deo vrij met een douchegel naar keuze. Nadat je de douchegel goed hebt afgespoeld, ga je de oksels nog een keer na met een watje met daarop 70% alcohol. Op deze manier is de huid goed schoon voor het echte werk.

Niet te warm, niet te koud

Inmiddels heb je de suikerhars maken video gezien en weet je dat de hars heel heet kan worden. Pas daarom erg goed op jezelf. Gebruik de hars niet direct na het maken. Ook wanneer je het opwarmt, is het verstandig de hars eerst nog even te roeren en te testen voordat je hem echt gaat gebruiken. Laat de hars ook niet te koud worden anders smeert ie niet lekker meer uit. Het is net die balans die je zoekt. En geloof mij, die heb je meestal niet na 1 of 2 keer..

Smeer tegen de haargroei richting in

Een hele belangrijke tip als je werkt met suikerhars is dat je tegen de haargroei richting insmeert. Ook trek je de hars/ harsstrip met de haargroei richting mee. Jouw haren groeien net als die van ieder ander niet 1 bepaalde kant op. Het gaat het hierin dan ook om het kijken naar waar de meeste haren naartoe wijzen. Wijzen ze naar beneden? Dan smeer je naar boven en trek je naar beneden. Wijzen ze grotendeels naar rechts? Dan smeer je naar links en trek je naar rechts en ga zo maar door.

Voor jezelf harsen met suikerhars vergt wat oefening, maar dan heb je ook wat! Hieronder nog een gedetailleerde hars tutorial dus bekijk die nog een voor je begint.

Succes en until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Voor jezelf harsen met suikerhars”

  1. Pingback: Avocado haarmasker Geïnspireerd door cardi b - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *