Black History Month

Februari is black history  month ook wel african american history month.

Het is niet raar als je hier nog nooit van gehoord heb. In Amerika en Canada is dit een begrip maar in Nederland ken je het misschien als black achievement month. Of je kent het helemaal niet dat kan natuurlijk ook hahah.

Het begon als een manier om belangrijke mensen en gebeurtenissen in de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora te herdenken en erkennen.

Een aantal jaar geleden had ik ook geen idee dat het bestond maar dankzij de altijd informatieve en geweldige social media, ben ik nieuwsgierig geworden naar black history month.

Of mijn informatie allemaal klopt, who knows? Dit is wat ik heb gelezen (Google) en heb gehoord (YouTube) en vond het leerzaam en interessant om een klein stukje met jullie te delen.

Black history month, voorheen Negro week bestaat al sinds 1926. In deze maand (voorheen week)  lag de nadruk op het aanmoedigen te leren over de geschiedenis van donkere mensen op de openbare scholen. Er werd gezegd dat als een mens zijn/ haar geschiedenis niet kent, er geen waarden aan cultuur gehecht wordt en overleving van een ras niet mogelijk is in veranderende omgeving.

Toen ik dit allemaal las begon ik goed na te denken over mijzelf en mijn cultuur. Wat weet ik eigenlijk over mijn surinaamse roots? Wat geef ik mijn kinderen mee later? Ik ben nog lang niet uitgelezen en heb nog zoveel vragen dus er komt sowieso nog een vervolg post.

Maar ben wel nieuwsgierig naar jouw verhaal. Wat is cultuur en wat zijn de tradities hierin? Hoe betrek jij cultuur in jouw dagelijkse leven?

Until the next one…

                             💋💋💋

1 thought on “Black History Month”

  1. Pingback: Cultuur en het belang ervan: Saramacaner in Nederland - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *