Goed voornemen: balans tussen werk en ontspannen

 

Hoeveel mensen beloven zichzelf elk jaar het beter te doen als het jaar ervoor? Ik hoor zeker bij deze groep. In het nieuwe jaar bedenken we plannen, we schrijven ze zelfs uit of als we heel fanatiek zijn maken een MOODBOARD!

Jaaa. DIT JAAR WORDT HET ANDERS!!

Wie kent  dit niet?! Maar hoeveel van ons kunnen zeggen een maand na onze voornemens hier ook nog echt mee bezig te zijn. En hoe komt het dat jij jezelf jouw eigen belofte niet na kan komen? Ik denk dat ik nu weet waar het mis gaat bij mij.

De meest doelen die ik maak zijn niet haalbaar. Ik ben niet realistisch in wat ik fysiek aankan. Vaak, of nee heel vaak doe ik alsof ik geen fysieke beperkingen heb. Op slechte dagen is uit mijn bed komen al een hele opgave. Dan zou je waarschijnlijk niet verwachten dat ik mezelf als doel geef elke dag in ieder geval een uur actief te bewegen. Dit is gewoonweg niet haalbaar. Zelfs “gezonde” mensen kunnen niet ELKE DAG 100% geven. Ik vind dat ik zoveel dingen MOET doen en begreep een lange  tijd niet waarom. Na veel te hebben gepraat met anderen die mij eerlijke en soms pijnlijke vragen stelde, kwam ik tot de conclusie dat ik bang ben weer niks te kunnen doen door mijn spierziekte. Op momenten dat ik dan  geveld ben door extreme moeheid of spierzwakte vind ik dat ik de gemiste tijd MOET  halen wanneer ik me enigsinds goed voel. Wanneer het dan beter gaat ga ik alles doen op 1 dag wat ik bijvoorbeeld over 5 dagen had uitgepland. Doordat ik mezelf stress geef, wat mijn conditie verergerd, wordt ik weer ziek en zo blijf ik deze viciuele herhalen.

Nu ik mij hier bewust van ben en in zie hoe ik mezelf zonder reden kapot maak, weet ik dat er iets moet veranderen. Ik heb balans nodig. Wat ik MOET doen is mezelf rust GUNNEN. Nu zie ik rusten nog als zonde van mijn tijd. Tijd waarin ik productief had kunnen zijn. Maar juist die rust heb ik nodig om een goeie balans te creeeren tussen werken, productief zijn en kunnen genieten van het leven. Want eerlijk, op deze manier kom ik niet waar ik wil zijn in mijn leven.

Hoor graag hoe jij zelf balans creëert in jouw leven.

Until the next one..

💋💋💋

 

1 thought on “Goed voornemen: balans tussen werk en ontspannen”

  1. Pingback: 21 Days Of Abundance Meditatie: Alles In Overvloed - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *