Wat wil ik worden als ik groot ben?

Laatst zag ik een reclame op tv van zo’n thuisstudie gebeuren waarin een volwassen persoon vroeg: ‘wat wil ik worden als ik groot ben?’.
Dat zette mij aan het denken.
Ik heb het idee dat veel mensen zich net zoals ik zeker 1 keer in hun volwassenleven afvragen wat ze nou eigenlijk hier op deze wereld doen. Zelf vraag ik me dan weer af: ‘Wat maakt mij nou zo bijzonder dat ik het verschil zou kunnen maken?’

Ik denk dat het makkelijker is wanneer je een duidelijk talent hebt zoals zingen of dansen. Je weet dan al waar je goed in bent en de stap om te gaan zingen of dansen is dan een logische.

Maar wat doe je als jouw talent helemaal niet zo duidelijk is? Of laat me zeggen, niet duidelijk voor jezelf.
Neem mij bijvoorbeeld. Ik was op school altijd het rustige type. Zocht geen problemen en als er iets was sprak ik er liever urenlang over dan dat ik ging vechten.


Ik was de vriendin die je advies kon vragen over alles. Wist je niet wat je moest koken? Vraag janet. Had je een rare kramp in je buik? Vraag Janet. Had je ruzie met je zus? Vraag Jan om advies en je gaat sowieso met een beter gevoel weg.
Vanaf kleins af aan was ik al anderen hun therapeut/ coach zonder mij echt te realiseren wat ik deed.
Het moment dat ik echt echt echt doorhad van ja dit is wat ik moet doen was toen ik met een jongeman sprak en tijdens het gesprek zijn woede voelde afnemen.
Eerlijk gezegd was ik bang man voor die jongenπŸ˜‚. Mijn buik begon gewoon te borrelen van de spanning.

Mijn realisatie kwam op een totaal onverwachts moment. Ik wist dat ik graag met mensen sprak en ze verder wilde helpen. Ik begreep alleen niet wat mijn kracht was. Waardoor het kwam dat ik anderen het gevoel van geluk/ opluchting/ “ik kan het” gaf. Pas toen ik doorhad dat het een combinatie was van mijn rustige houding, een luisterend oor bieden en onbevooroordeeld advies geven, kon ik deze inzetten en gericht te werk gaan.

Voor iedereen die ook niet zo goed weet wat hij/ zij wil worden of wil doen in het leven. Wees niet bang om enge dingen te proberen. Ga juist voor de dingen die je spannend vindt. Daar haal je waarschijnlijk de beste ervaringen en lessen uit.

Until the next one..

πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *