Ik Ben Gaan Realiseren Dat Het Anders Kan

Wat is realiseren? Wanneer jij je iets realiseert wordt het echt. Het gaat leven. Jij kan een gedachte vormen die je weer omzet in actie. Ik ben me een hele hoop gaan realiseren de afgelopen jaren. Hieronder deel ik een aantal realisaties met jullie.

Beïnvloeden

Ik ben gaan realiseren dat het leven meer is dan ik er van maak. Het leven heeft niet een manier van leven. Er zijn miljarden mensen op deze wereld, allemaal met een doel. Maar wat is dat doel? Ik geloof dat wij hier als mensen zijn om elkaar te helpen. Sommige hebben de mogelijkheid gevonden om miljoenen tegelijk te beïnvloeden. Anderen gaan van persoon naar persoon. Alle doen zij het werk dat zij horen te doen. Het kan zo simpel zijn als de deur voor een ander open houden. Iemand aan het lachen maken. Jij hebt invloed. Je mag zelf kiezen of dat positief of negatief wordt.

Raar

Ik ben gaan realiseren dat mijn apart zijn bij mij hoort. Vroeger voelde ik verdriet en onbegrip als iemand zei: “je bent raar”. Laatst zei een jong meisje nog dat ik echt raar was. Het toverde een lach op mijn gezicht. Ik ben anders. Ik ben raar en dat maakt mij, mij. Wij kunnen de zelfde naam hebben, even oud zijn of het zelfde werk doen. Toch verschillen wij van elkaar. Wees daarom niet zo bang voor concurrentie. Jou product blijft van jou doordat jij het hebt gemaakt. Help de ander als je dat kan.

Patronen

Ik ben gaan realiseren dat ik ongezonde patronen onderhoudt. Het leuk en lief gevonden worden heeft een grotere impact op mij als ik toe wil geven. Stoer doen en stoer praten is een copingsmechanisme. Huilen doe je niet om gevoelens, alleen wanneer er iemand ernstig ziek is of overlijd. Mijn pijn bagataliseren is wat ik gewend ben. Wat ik ben gaan beseffen is dat ik mag voelen. Ik mag me uiten. Leren houdt niet op dus ik blijf eraan werken. Beter laat dan nooit zeggen ze..

Gevoelens

Ik ben gaan realiseren dat dit niet is hoe ik door het leven wil gaan. Het voorbeeld dat ik aan de kleintjes om me heen geef is dat je beperkt mag voelen. Als je voelt wil ik vooral blijdschap zien. Maar wat doe je als je boos of verdrietig bent? Dat stop je weg en hoop maar dat het weg blijft. Nee dat werkt niet, daar ben ik het levend bewijs van. Vanaf nu laat ik alles zien. The good, bad and ugly.

Verandering

Ik ben gaan realiseren dat als ik iets wil veranderen het toch echt bij mij moet beginnen. Diep graven in mijn verleden. Kijk naar het heden. Alles wat ik heb geblokkeerd en de deur achter dicht heb getimmerd, weer langzaam binnenlaten. Echt voelen. De emotie van het moment en de triggers die het nu oproept benoemen. Erover praten, erover huilen. Pas dan kan ik de ervaring een plekje geven. Helen van wonden en dit tot littekens maken.

Until the next one..

Lees nog meer: Informatie, Inspiratie & Motivatie:

2 thoughts on “Ik Ben Gaan Realiseren Dat Het Anders Kan”

  1. Pingback: Wat Is Jouw Liefdestaal? Analyse Bij De Kleintjes - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Soul Tie : Een spiritueel of fysiek gevormde band - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *