Online daten via de app Happn

online daten happy

Online daten is niet echt mijn ding. Dat klinkt als een zin die waarschijnlijk uit mijn mond is gekomen. Maar ja, hoe weet ik nou of ik het niks vind als ik het nooit heb geprobeerd..? Ik zou mevrouw ‘zeg nooit nooit’ niet zijn als ik het zelf niet zou gaan onderzoeken. Hoe ik dan ook daadwerkelijk in de wereld van online daten ben belandt..? Laat me zeggen het kwam voor mij ook als een verassing.. Lees hieronder mijn ervaring over online daten via de app Happn.

Wat is Happn?

Nee ik vergeet geen letter. De datingsapp die voor mij nog onbekend was tot een paar maanden geleden heet Happn. Naast de standaard gegeven als naam, leeftijd en een kort beschrijving die je kan invullen, is het je locatie die de app bijzonder maakt. Het online daten via Happn leek mij een leuke manier om tijdens de quarantaine mensen te leren kennen.

De bedoeling van de app is dat jij andere Happners (dit is een echt woord) in de buurt kunt vinden via jouw locatie. Ja, je moet dus wel je locatie aan zetten om goed gebruik te kunnen maken van de app. Eerlijk gezegd weet ik niet of dit principe wel altijd even goed werkt. Ik kwam bijvoorbeeld tijdens mijn eerste inlogpoging in Amerika terecht.. raar maar waar.

Hoe ik op deze app kwam

De reden dat ik nooit echt geïnteresseerd was in datingsites/ -apps is Catfish. Nee joke, ik kom gewoon liever iemand in levende lijve tegen. Of dat nou (cliché) in de supermarkt is of iemand via via wordt voorgesteld. Maar dit Happn avontuur heb ik te danken aan mijn nichtje.

Zij kwam met een verhaal over haar vrienden die op Happn zaten. Ik moest natuurlijk vragen wat het was. Na haar uitleg dacht ik hmm.. dit verteld zij niet zomaar. Wat deed ik? Ik ging haar uitdagen (niet wetend dat ze de uitdaging zou aanvaarden). We maken gewoon een profiel aan zei ik. Ga er lekker open minded in. Geen stress. Misschien haal je er nog een leuk gesprek uit. Wat denk je? Ze zei oké.

I punk’d myself

Totaal niet verwacht dat ze ‘oke’ zou zeggen was ik dus inmiddels mijn profiel aan het maken. Aangezien we niet voor mij op de app zaten hield ik het simpel. Ik verwachtte niks maar paste wel mijn profiel aan naar ‘serieuze relatie’ in de hoop zo min mogelijk F-boys aan te trekken.

Oké dus hoe het werkt is je hebt in je beginscherm 3 opties. De ‘X’ is voor geen interesse. De ‘Hello’ is om direct te chatten. En een ‘Hartje’ kan je geven aan iemand die jij leuk /aantrekkelijk vind. Als je een hartje geeft ziet de andere persoon dit niet totdat hij/ zij jou ook een hartje geeft. Dan hebben jullie een crush. Die crush zorgt ervoor dat jullie vanaf dat moment kunnen chatten.

It’s a match: you have a crush

Dus inmiddels was ik samen met mijn nichtje naar potentiële crushes aan het kijken. Mijn eerste regel was: ben je bruin, aantrekkelijk en op zoek naar een ‘serieuze relatie’? Dan krijg je van mij een hartje. Die regel veranderde al gauw naar ben je bruin? Je hebt ‘we zien wel’ op de vraag wat zoek je in een relatie. Prima dan krijg jij een hartje. Er waren weinig donkere mannen oké..

De volgende dag zag ik ineens een ‘Hi, hoe gaat het?’ en ik wist niet waar het vandaan kwam. Iemand (en ik mag wel zeggen een aantrekkelijke bruine man) had mij een ‘Hello’ gestuurd. Ik was een beetje in shock en wist niet zo goed wat ik allemaal moest zeggen of vragen. Daarna had ik nog een paar crushes waarvan niet iedereen reageerde maar ach wat wil je..

Conclusie

Mijn nichtje en ik hadden afgesproken de app een week uit te proberen. Als we iemand leuks ontmoette zou het top zijn. Zo niet dan waren we weer een ervaring rijker. Net een dag voor ik het online daten via Happn zou stoppen, had ik een crush waarmee ik vanaf het begin gelijk een klik had. Dit heeft mij laten zien dat online daten zo slecht niet hoeft te zijn.

Inmiddels ben ik weer zo’n twee weken terug op de app. Ik vind dat ik het proces een eerlijke kans moet geven voordat ik het online daten afzweer.

Until the next one..

Lees ook:

24 thoughts on “Online daten via de app Happn”

  1. Pingback: Mijn Vreselijke Ervaring Met Een Lace Wig - ItsJanetsWorld

  2. J’ai lu plusieurs choses excellentes ici. Signet de prix définitivement pour revisiter. Je me demande combien de fois vous tentez de créer un excellent site Web informatif. Hetti Jacques Una

  3. Pingback: Mijn Top 3 Inspirerende En Motiverende Boeken - ItsJanetsWorld

  4. Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back in the future. I want to encourage you continue your great writing, have a nice afternoon!|

  5. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!|

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *