21 Days Of Abundance Meditatie: Alles In Overvloed

meditatie

Ik zou mezelf beschrijven als het down for what ever type. Vrijwel niks is mij te gek. Nieuwe ervaringen opdoen is iets dat mijn leergierige brein veel vreugde brengt. Toen mijn broer de 21 days of abundance meditatie voorstelde, was ik natuurlijk al klaar om ja te zeggen. Dit is een meditatie om te leren zelf alles in overvloed te creëren. Lees hieronder mijn ervaring.

Mijn eerste mislukte poging tot meditatie

Een aantal jaar gelden had een van de vele YouTubers die ik volg mij geïnspireerd. Meditatie was het ding dat mijn leven zou veranderen in positieve zin. Nu word ik helemaal zen! Ik zag het helemaal voor me. De Janet die bewuster en beheersder door het leven zou gaan. Dit was natuurlijk nog allemaal voordat ik ook daadwerkelijk had gemediteerd.

Mijn eerste meditatie kan ik me nog vaag herinneren. Ik lag zo stil mogelijk op bed luisterend naar ontspannende geluiden. Mijn gedachte dwaalde na enkele seconden al af. Ik kreeg jeuk op plekken waar ik nog niet eerder jeuk had gehad. Ineens realiseerde ik mij dat meditatie toch niet zo makkelijk was als ik had gedacht. Ook begon ik te twijfelen. Is dit wel iets voor mij? Ik kan niet een stil zitten.

Daag jezelf uit

Door de jaren heen heb ik nog een aantal pogingen gewaagd tot meditatie. Geen van alle waren succesvol. Nu terug kijkend kan ik zeggen dat ik geen eigen reden had om te beginnen. Ik zag wat het voor anderen deed die hun ervaring deelde en wilde ook dat punt bereiken.

Gelukkig heb ik meditatie nooit afgezworen. Mijn broer stuurde via WhatsApp een mediatie challenge door. 21 days of abundance dat stond er. Ik moet toegeven dat ik de definitie van abundance eerst even moest opzoeken. Zijn vraag was of ik mee wou doen en hier kwam de down for what ever mentaliteit weer naar boven. NATUURLIJK!

Deepak Chopra

Misschien heb je al eerder van Deeprak Chopra gehoord of gelezen. Hij is een schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en ayurveda. De 21 days of abundance meditatie wordt door hem geleid. Het is de bedoeling dat je 21 dagen lang elke dag een meditatie met bijbehorende opdracht doet. Het idee achter de 21 dagen is dat het ongeveer 21 dagen duurt om een gewoonte aan te leren. Hopelijk kan je deze nieuwe gewoonte na 3 weken zelf voortzetten.

Eye opener

Het verschil met deze 21 days of abundance challenge is dat ik een doel had. Elke dag vertelde Deepak Chopra wat de focus was. Dit hielp mij enorm om gericht te ontspannen hoe gek het ook klinkt. Wat mij ook hielp steeds beter te mediteren waren de tips die hij gaf. Het is normaal om af te dwalen in het begin. Je bent dit immers niet gewend. Door een mantra te hebben was het makkelijker na het afdwalen weer terug in de meditatie te komen.

Klik hier om mijn blog video te bekijken. Als je benieuwd bent geworden naar de challenge, beluister dan dag 1 hieronder.

Bron: Lukas Caha (Youtube)

Until the next one..

Lees ook:

4 thoughts on “21 Days Of Abundance Meditatie: Alles In Overvloed”

  1. Pingback: Mijn Vreselijke Ervaring Met Een Lace Wig - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Mijn Top 3 Inspirerende En Motiverende Boeken - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *