Mijn Vreselijke Ervaring Met Een Lace Wig

ervaring lacewig

Dit is een verhaal over mijn vreselijke ervaring met een lace wig. Wanneer ik de celebs zag met hun prachtige haren dacht ik wauw! Het leek zo echt en die look zou ik ook graag zelf creëren. Nou die look heb ik gekregen hoor en heb inmiddels een ervaring rijker.

Wil je mijn model zijn?

Ik hou van pruiken. Meer van het maken als dragen maar dat maakt de liefde niet minder. Ze zijn handig en je kan je look in een mum van tijd veranderen. Dt kan ook nog eens allemaal zonder je eigen haar te stijlen/ verven of chemisch te behandelen. Dit schreeuwt gewoon JANET!

Toen ik gevraagd werd als model voor een cursus lace wig plaatsten, kan jij je misschien mijn enthousiasme wel voorstellen. Weer een nieuwe manier om snel mijn kapsel te veranderen.

Wat ga je doen?

Door die zelfde enthousiasme had ik geen verdere info gevraagd. Was al te blij, na het werk van de cursus leidster op foto’s te hebben gezien. Ik dacht: ‘dit is iemand die kennis heeft van wat ze doet’.

Eenmaal aangekomen op de cursus hoorde ik iets waardoor ik bijna weer opstond. Lijm, we gaan lijm gebruiken om de pruik te plakken. Dat waren de woorden van de cursus leidster. Ik heb vaker slechte ervaringen van mensen die een pruik hadden laten plakken gelezen en gezien. Hierdoor vreesde ik voor het ergste. Toch besloot ik te blijven want was stiekem ook wel benieuwd naar hoe een goed geïnstalleerde pruik er bij mij uit zou zien.

Bulten, schrammen en pijn

Het werd een proces dat een aantal uur duurde. Toen het gedeelte begon waarbij de lijm werd aangebracht werd ik opnieuw geshockeerd. De cursus leidster verteld heel kalm dat als er lijmresten achterbleven bij de client, je deze kon wegkrabben met de achterkant van je kam. Ja, dit deed pijn. Dat vertelde ik ook en kreeg als opmerking dat ik wel erg gevoelig ben..

Gelukkig mocht het eindresultaat er wezen. Omdat ik begreep dat de pruik door de lijm weer en wind zou moeten kunnen doorstaan, ging ik dit testen. Zwemmen, de sauna in, bakken in de hete zon zodat ik extra ging zweten. Tot mijn grote verbazing bleef de pruik echt zitten.. tot ik de dag na mijn SPA bezoek vreselijke pijn kreeg. De pruik MOEST eraf! Wat ik zag waren bulten en schrammen. Het leek wel een soort allergische reactie.

Weer een ervaring rijker..

Mijn ervaring met een lace wig heeft mij doen besluiten dat ik geen pruik meer met lijm laat plakken. Ondanks dat op de lijm stond dat het vegan en allergievrij was, had ik toch een reactie. Het was natuurlijk ook heel warm en dat hielp mijn situatie totaal niet. Wat ik ga doen is blijven oefenen met zelf een pruik installeren. Mijn hoop is dat het mij lukt dit glueless, dus zonder lijm of spray, te doen. Ik hou jullie sowieso op de hoogte via mijn YouTube video’s.

https://youtu.be/dWzn9CfAXVc

Lees ook:

1 thought on “Mijn Vreselijke Ervaring Met Een Lace Wig”

  1. Pingback: Mijn Top 3 Inspirerende En Motiverende Boeken - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *