Vrienden van het andere geslacht

Ik begrijp nu wat mijn broers bedoelde. Je kan geen vrienden van het andere geslacht hebben. Als jonge tiener en zelfs in mijn begin twintig jaren was ik het niet eens met deze stelling. Mijn mening heb ik vooral de afgelopen jaren bijgeschroeft. Benieuwd waarom? Lees dan hieronder verder.

Ik ga liever met jongens om

Misschien is het omdat de mannen in de meerderheid waren thuis. Of omdat ik opkeek naar mijn vader en broers als jong meisje. Iets in mij gaf de overtuiging dat ik liever met jongens om ging. Tuurlijk had ik meisjes als vrienden maar kon net zo makkelijk of zelfs beter met jongens opschieten.

De directheid of zelfs soms botheid van jongens kon ik goed waarderen. Zij draaide niet, in tegenstelling tot meisjes, om de feiten heen. Althans dat was mijn ervaring als jonge tiener. Duidelijkheid. Dat werkt voor mij en dat vond ik vooral bij mijn jongensvrienden.

Een van de twee heeft gevoelens voor de ander

Uit onderzoek blijkt dat het vooral de mannen zijn die seksuele gevoelens hebben voor hun vrouwelijke vrienden. Dit zou ik eerder niet gauw hebben geloofd. De echte meningsverandering ontstond bij mij toen ik vrienden kwijt begon te raken. Ja mannelijke vrienden. Ik denk dat ik een jaar of twintig was. Facebook en ping (op de Blackberry) waren de manier om te (re)connecten met nieuwe en oude vrienden. Van nature ben ik een flirt maar bedoelde er 9 van de 10 keer niks mee. Ik ging er dan ook van uit dat de ander die terug flirte er het zelfde in stond.

Toen ik gedragsverandering opmerkte en zelfs geghost werd, begreep ik werkelijk niet wat er aan de hand was. Door gesprekken te voeren met andere mannen (broers/ neven) begon ik de situatie te snappen. De scenario’s die voor mij werden geschetst door deze mannen waren niet fraai. Waarschijnlijk waren de jongens geĂ¯nteresseerd in meer dan ‘gewoon’ vrienden zijn. Omdat ik hun avances leek te beantwoorden door te flirten, zagen zij een kans. Na gefaalde acties werden zij de situatie (lees mij) uiteindelijk zat. Dit zorgde voor frustratie of zelfs boosheid. Eindstand kozen ze ervoor het contact te verbreken.

Duidelijke grenzen stellen

De grens tussen vriendschap en meer kan vaag worden. Helemaal wanneer je vaak met elkaar omgaat. Duidelijke grenzen en communicatie zullen in zo’n geval voor opheldering kunnen zorgen.

Ik weet dat veranderen er niet per se in zit als ik het heb over flirten. Het gaat zo natuurlijk dat ik er vaak geen erg in heb. Wel ben ik mij er bewuster van geworden welk effect mijn gedrag op een ander kan hebben. Daarom probeer ik in een vroeg stadium aan te geven hoe ik de ander op het moment zie. Als ik echt in je geĂ¯nteresseerd ben, zal ik dit aangeven. Dat is die duidelijkheid waar ik het over heb. Ondanks dat ik mijn best doe zo duidelijk mogelijk te zijn, zit er zo nu en dan nog iemand tussen die denkt dat ik meer wil. Dat zal misschien altijd zo blijven..

Wat is jouw ervaring met vrienden van het andere geslacht hebben?

Until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Vrienden van het andere geslacht”

  1. Pingback: De Achtbaan Van Kwalen Die Nieuwe Medicatie Brengt - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *