Pandemie 2 – Manieren om mentaal gefocust te blijven

Net toen we dachten dat we langzaam ons oude leven konden gaan oppakken, sloeg de tweede golf toe. Pandemie deel 2. De corona gevallen lopen weer op en maatregelen worden aangescherpt. Als je de afgelopen maanden in quarantaine al moeilijk je draai kon vinden, is dit een grote tegenvaller. Maar hoe zorgen wij er samen voor dat we door kunnen gaan? Hieronder beschrijf ik wat manieren om mentaal gefocust te blijven wanneer alles veranderd.

pandemie deel 2
Foto: Edwin Hooper

1. Positiviteit boven alles

Om mentaal gefocust te blijven speelt positiviteit een grote rol. Ja, ik weet het. Positief zijn of blijven wanneer alles om je heen lijkt in te storten.. Ik zal de laatste zijn die zegt dat het makkelijk is. Jouw mindset heeft grote betrekking op hoe jij omgaat met tegenslagen. Wanneer jij alleen ziet wat er mis gaat, kan er moeilijk iets goed gaan. Jij bent meer dan jouw intelligentie, talent of kwaliteit. Maar dat moet jij ook gaan geloven. Eerst moet jij jezelf zien te overtuigen dat positiviteit bij jouw leven hoort. Jij straalt positiviteit uit en geeft deze vibe af aan de mensen om je heen. Je zal merken dat jij met deze mindset een magneet wordt voor gelijkgestemde mensen. Het resultaat, de positiviteit die jij uitstraalt zal je terugkrijgen.

2. Noteer, zeg het, geloof het

Niemand is altijd vrolijk dus dat verwacht ik ook niet van jou. Positief zijn en blijven is meer dan vrolijkheid. Vrolijkheid is iets dat ik associeer met fysieke kenmerken. Positiviteit daarentegen verbindt ik aan verandering in zowel de geest als lijfelijk. Wat mij helpt om mentaal gefocust te blijven en in een positieve stemming, zijn woorden. Affirmaties bijvoorbeeld. ‘I am love, therefore i have love.’. Dit is een affirmatie die ik als screensaver op mijn telefoon heb. Het is belangrijk dat je een affirmatie kiest die bij jou en de fase waarin je zit past. Liefde staat voor mij gelijk aan het ultieme gevoel van warmte, waardering en begrip. Door dit niet alleen te noteren maar ook (als ik kan hardop) te zeggen, voel ik die ultieme liefde. Dit is niet van de een op de andere dag gegaan. Ik moest mezelf er constant aan herinneren en herhalen.

3. Verandering hoort erbij

Hoe graag wij ook willen geloven dat wij controle hebben over ons leven, het is niet zo. De pandemie laat ons dat weer zien. Wij maken plannen en raken gefrustreerd nu deze niet door kunnen gaan. I know, me too! Ik had vakantieplannen die door corona gecanceld werden. Natuurlijk kan je in deze frustratie blijven en energie verspillen. Denk niet dat dat de bedoeling is dus dit is hoe ik het bekijk. Een kans. Zie het als een mogelijkheid om nieuwe dingen te ontdekken. Over jezelf, de mensen om je heen en je passies. Wat belangrijk wordt in dit proces is openstaan. Openstaan om alles dat je kende los te laten. Openstaan om nieuwe strategie├źn uit te proberen. Wanneer je dit kan doen, is er geen limiet aan jouw groei.

Ik hoop dat deze manieren om mentaal gefocust te blijven, ook bij jou voor positiviteit gaan zorgen.

Until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Pandemie 2 – Manieren om mentaal gefocust te blijven”

  1. Pingback: The Journey: Wie Ben Ik? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *