2021: Het jaar van financiële vrijheid

Hoe heerlijk is het om je niet druk te maken om geld. Je weet dat het er is en dat je niks te kort komt. De vaste lasten worden betaald en dan heb je nog genoeg over om te genieten van the finer things in life. Dat is mijn ultieme doel. Ik benoem 2021: het jaar van financiële vrijheid. Hoe ik dit samen met jullie wil bereiken, lees je hieronder.

Wat komt er binnen en wat gaat er uit?

Het jaar van financiële vrijheid begint voor mij met een herinnering. Ik ga weer even terug naar de basis. Van alle tips die ik ben tegengekomen in boeken en video’s, is dit toch wel de belangrijkste. Weet wat er precies per maand binnenkomt en wat je uitgeeft. Ik ben niet altijd iemand geweest die op haar centjes lette. De gezegde ‘een gat in de hand hebben’ was wat mij het meest accuraat beschreef.

Zodra het geld binnenkwam, was het binnen een minuut op. Waar ik het aan uitgaf? Eten, kleding en schoenen. Ik had die tijd totaal geen besef van wat er binnen kwam en ik uitgaf. Daardoor stond mijn saldo zeker 3 van de 4 weken op 0. Belangrijke rekeningen werden niet of te laat betaald. Toen mijn telefoon een keer werd afgesloten wist ik dat ik iets anders moest doen. Maar wat?

Budgetteren

Het jaar van financiële vrijheid bereik je natuurlijk niet zomaar. Ook ik heb moeten leren omgaan met mijn geld. Het keerpunt was toen ik het te druk had met school en stage en daardoor niet mijn normale uren kon werken. Ik leefde letterlijk van 50 euro per maand (!). Dit was dan wat er overbleef na mijn vast lasten. Dit was een verhelderende ervaring maar ook een wijze les. Ik leerde dat ik helemaal niet zo veel nodig had. Toen pas begon ik kritisch te kijken naar mijn inkomsten en uitgaven.

Ik ging op zoek naar informatie over geld beheren en kwam van alles tegen. Het duurde wel even tot ik iets had gevonden dat bij mij paste. Ook begreep ik pas later dat de tips die andere gaven, niet perse de manier was hoe ik het moest doen. Een beetje freestylen dus. Dat is dan ook gelijk een tip aan jou. Kijk wat er bij jou past. Kopieer niet zomaar een methode die voor een ander heeft gewerkt zonder dat je deze voor jezelf analyseert.

Side hustle

Of je nou werkt of een uitkering ontvangt, er komt geld binnen. Een manier om extra geld binnen te krijgen is door een side hustle te zoeken. Dit is eigenlijk een bijbaantje naast jouw hoofdbaan. Het kan iets zijn dat je tijdelijk doet om een spaardoel eerder te behalen. Ook kan je geld verdienen met de hobby die je doet. Denk dan aan bijvoorbeeld nagels of haar doen aan huis. Dat laatste, geld verdienen met een hobby, is waar ik dit jaar mijn focus op leg.

Youtube video’s maken doe ik met veel liefde en passie. Hoe mooi zal het zijn als ik hier ook geld mee kan verdienen?! Er zijn een aantal voorwaarde vanuit Youtube zelf en ook zal ik nog het een en ander uit moeten zoeken. En ja, ik weet dat ik niet gelijk miljoenen zal verdienen. Toch motiveert het idee van misschien 0,10 per dag mij al om een business van ItsJanetsWorld te maken. Dit is het jaar van financiële vrijheid! Ik ga harder werken als hiervoor om mijn financieel doelen te behalen. Doe je mee?

Until the next one..

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *